FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Stupid Borders" de Rubén Martín a APgallery

bonart riaza - 08/10/15
La-Galeria-201602-recurs180x180
APgallery inaugura el 10 d'octubre l'exposició Stupid Borders, que romandrà oberta fins al 27 de desembre, de l'artista Rubén Martín de Lucas, membre del col·lectiu Boa Mistura.

Limit, frontera i propietat són els tres pilars sobre els quals s'articula el conjunt d'accions, documents i peces que componen la mostra. Una sèrie d'obres que ens conviden a reflexionar sobre les relacions entre persones, territori i un planeta, la Terra, que ens transcendeix en edat i sobre el que tenim, com diu el artista un extraoe intens sentiment de propietat. Stupid Borders convida a reflexionar sobre el sentit o la manca de sentit, dels límits imposats per la humanitat. Límits que no són noms físics sinó, com fa veure l'artista, també mentals.

El cos principal de l'exposici el conformen tres accions recollides sota el títol Repúbliquess mínimes que responen a una mateixa seqüència realitzada per l'artista: apropiar-se de 100m2, dibuixar una frontera i habitar-la. El resultat són tres microestats efmeros el limit respon a un criteri artificial -la geometria-, la durada és breu -d'unes hores a un dia complet- i l'únic habitant és el mateix artista.

Trobem també amb La República # 1, un cercle de 5,64m de ràdio dibuixat amb guix en una terra en guaret; La República # 2 és un triangle equiltero de 15,19m de costat el limit est construït amb fustes que suren sobre un llac que l'artista habita mitjançant una bassa de salvament marí. I La República # 3, un quadrat de 10 metres de costat inscrit dins d'un camp de sègol en el qual l'artista viu amb un para-sol, una gandula, un llibre i un sac de dormir.

Martín de Lucas presenta com a obra les fotografies zenitals de les Repúbliques preses mitjançant un dron en què es veu la figura geomètrica envoltada d'un entorn natural: terra, aigua i sègol. També s'exhibeixen a la mostra tres peces audiovisuals, preses des d'un punt de vista zenital, que, repetides en bucle i reproduïdes en 3 pantalles, envolten l'espectador. El resultat d'aquestes Repúbliques Mínimes és un conjunt d'obres tan senzilles en l'estètic com profundes i obertes en la seva interpretació i significat. Uns gestos tan absurds i innecessaris com poètics i carregats d'ironia.

L'exposició es completa amb les serigrafies recollides sota el títol Do not enter or I shoot you. Obres sobre paper, en què figures geomètriques concèntriques alberguen inscrites de forma consecutiva les paraules My House, My Country, My Planet, My Galaxy per acabar amb Do not enter or I shoot you. Una obra que fa referència al sentiment de propietat sobre una casa, un país o un planeta i la defensa de la propietat mitjançant armes de foc.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021