download

Exposicions

La Dalmau celebra els 40 anys amb una mostra de José Gurvich

La Dalmau celebra els 40 anys amb una mostra de José Gurvich
bonart barcelona - 28/11/19

La Sala Dalmau que ja Compta amb 40 anys d'història, prorroga l'exposició dedicada a José Gurvich, un dels principals deixebles de Torres-García i l'obra només s'ha pogut veure a Barcelona quan l'any 2000 vam presentar una individual a la nostra galeria que també es va poder veure a Madrid i Buenos Aires. La presentació anirà a càrrec de l'historiador D. Juan Manuel Bonet i de el cònsol de l'Uruguai a Barcelona, ​​D. Pedro Valenzuela.

El constructivisme ha estat un moviment artístic que sempre ens ha interessat. Al llarg dels anys hem presentat l'obra del seu creador, Joaquín Torres-García, i dels seus deixebles en exposicions individuals i col·lectives.

José Gurvich era un dels principals alumnes de Torres-García: s'incorpora al seu Taller a 1945, i encara que els seus inicis són netament constructius, evoluciona cap a un camí propi que li confereix una personalitat molt característica. Un detall rellevant serà la seva religió, el judaisme, que passa a incorporar-se a la seva obra, especialment durant les seves estades en un kibutz d'Israel en els anys 50 i 60.

Malgrat la seva prematura mort a Nova York el 1974, on estava projectant una sèrie d'escultures de gran format, va aconseguir realitzar una obra completa i personal en la qual els principis de l'constructivisme van ser la base per a desenvolupar el seu propi camí.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal