FCC-Segell-banner4
La Pedrera acull una acurada revisió de les arts aplicades i decoratives del Modernisme

Exposicions

La Pedrera acull una acurada revisió de les arts aplicades i decoratives del Modernisme

bonart barcelona - 09/10/15
180x180Baner_Esteva_Bonart_360x356
Del 8 d'octubre al 7 de febrer del 2016, Fundació Catalunya-La Pedrera presenta Modernisme. Art, tallers, indústries, que ofereix una visió d’aquest moviment centrada en les arts aplicades i decoratives i en els oficis artístics que hi van tenir un paper més rellevant.

La mostra vol posar en relleu i reivindicar el treball dels nombrosos tallers d’artesans i de les diverses indústries que van contribuir a implantar-lo, mitjançant la recuperació de procediments antics i la introducció de nous materials i tècniques per tal d’aconseguir productes millors i més competitius i, d’altra banda, la incorporació de sistemes moderns de distribució comercial per satisfer la demanda creixent.

Modernisme. Art, tallers, indústries, comissariada per Mireia Freixacompta amb més de 200 peces que van des del vitrall, la forja, el mobiliari o la roba i la joieria.

L'exposició proposa un recorregut a través de les principals arts, oficis i indústries del Modernisme que posa de manifest com s’integren en un únic ideal de bellesa que vol superar els estils històrics prenent la natura com a model.

El Modernisme va ser, més enllà d’un corrent estètic, un corrent ideològic amb una ferma voluntat de modernitat. Les noves formes i idees van arrelar amb força a Barcelona, on la construcció de l’Eixample va comportar un fort creixement de la construcció i de les seves indústries subsidiàries. Aquestes formes i idees es van propagar ràpidament per tot el país i en totes les classes socials, i van conformar un llegat que és un dels patrimonis culturals més importants de Catalunya.

A la imatge, Braçalet de Lluís Masriera.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells