970x250_appec2021
El japonès Wataru exposa al Museu de la Vida Rural per cinquena vegada

Exposicions

El japonès Wataru exposa al Museu de la Vida Rural per cinquena vegada

bonart l'espluga de francolí - 15/10/15
Anunci_AmpudiaPeral_Banner-Bonart_180x180
El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí inaugurarà el dia 16 d’octubre a les sis de la tarda l’exposició Seisei Hatten de Wataru Koike. Seran presents en l’acte, al costat de l’artista japonès, el seu col·laborador Yoshiyuki Matsuoka, i el director del Museu de la Vida Rural, Ramon Rosich.

Seisei Hatten, que serà al Museu fins el dia 10 de gener del 2016, aplega un conjunt unitari de pintures sobre paper, representació dels conceptes filosòfics de l’artista japonès en relació al temps, la voluntat i la natura. En les paraules de Wataru “Seisei Hatten va néixer quan sentia la calor de la llum del sol, el bategar càlid de la terra i la brillantor de les estrelles. A través d’aquesta creació sentia la importància de l’origen, el futur, la voluntat, el passat i el present”.  El terme japonès Seisei Hatten fa referència, de fet, al desenvolupament, al progrés vital.

Amb aquesta mostra, Wataru Koike reforça el lligam que l’uneix al Museu de la Vida Rural, on exposarà per cinquena vegada i on fa poc temps va crear en fang una mascota per a l’entitat, Chiezo. A més, encara es pot visitar a l’hort del Museu l’exposició d’escultures Ten Nezasu. Abans d’aquestes dues, va portar l’exposició de pintura Vida; i també Arigato, en col·laboració amb el mestre xocolater Enric Rovira, l’any 2012, que es plasmava en una sèrie de rajoles de xocolata de grans dimensions pintades a l’obrador del pastisser català. L’any 2010 havia exposat una mostra anomenada també Vida (Inochi), una reflexió sobre el pas del temps que combinava pintures i escultures amb poemes de Carles Duarte.

L’artista japonès va abandonar fa deu anys el seu lloc de director de màrqueting en una empresa de productes alimentaris de consum massiu per dedicar la seva vida a l’art. Especialment per transmetre, a través de les seves obres, la importància de tres conceptes: Ai (amor), Yume (somni) i Wa (harmonia). Desenvolupa la seva feina i els seus projectes entre Japó i Catalunya.

Et poden
Interessar
...