banner-elscatala-817x88px
Dora Maar, la femme invisible de Victoria Combalía al Museu Picasso

Biblioteca

Dora Maar, la femme invisible de Victoria Combalía al Museu Picasso

Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanerVictor04
El 4 de ddesembre de 2019 a les 19h., el Museu Picasso de Barcelona acull la presentació del llibre "Dora Maar, la Femme invisible" de Victoria Combalía.

La presentació del llibre anirà a càrrec del director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, de l’escriptora, crítica literària i professora de la Universitat de Barcelona i Premio Nacional de Historia 2019, Anna Caballé i de l’escriptora Victoria Combalía.

Dora Maar i Pablo Picasso es van conèixer a través de Paul Eluard, amic íntim d’ambdós artistes. Ella era un personatge destacat en el moviment surrealista, fotògrafa, pintora i una intel·lectual brillant; però corria el risc d’acabar als llibres d’història només com una de les parelles de l’artista.

En la recuperació de la memòria d’aquesta trajectòria cultural tan rellevant del segle xx, ha jugat un paper primordial la publicació de la seva biografia, escrita per Victoria Combalía, historiadora, crítica d’art i comissària d’exposicions. Publicada el 2013 en castellà i amb el títol de Dora Maar, más allá de Picasso, presentem ara la versió en francès d’aquesta obra essencial.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner