BannerFCC_Bonart

Notícies

Sílvia Isach Saumell segon premi del jurat al Festival de la Llum de Berlín

Sílvia Isach Saumell segon premi del jurat al Festival de la Llum de Berlín
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Eude, generic
bonart - berlín - 16/10/15
Del 9 al 18 d'octubre té lloc a Berlin un dels festivals de la llum més coneguts a nivell mundial que compta amb més de dos milions de visitants i amb més de mil milions de contactes amb els mitjans de comunicació: el Berlin Festival of Lights.Un certamen que connecta el públic amb l'art i els espais i en el que artistes nacionals i internacionals omplen la ciutat d'art lumínic excepcional.

En la seva 11a edició i coincidint amb l'any internacional de la llum i les tecnologies basades en la llum, la direcció del festival ha organitzat la primera competició de mapping en el que premien a sis artistes de diferents nacionalitats pels seus impactants, creatius i innovadors vídeomappings que es projecten sobre l'emblemàtica i històrica Porta de Brandenburg durant 10 nits.

Una d'aquests finalistes, i l'única representant nacional, és la penedesenca Sílvia Isach Saumell, coneguda també pel nom artístic Sínoca. Durant l'entrega de guardons del Premi Berlin Festival of Lights, que va tenir lloc divendres passat, Isach va obtenir el segon premi del jurat pel seu mapping titulat Berlin, Die Symphonie. L'obra en qüestió és un homenatge al film Berlin, Die Sinfonie der Großtadt (1927) de Walter Ruttmann en el que li ha atorgat una nova dimensió plantejada com un tresor que conté la riquesa cultural de la ciutat. Un viatge d'un dia per l'art i la cultura de Berlín i que, com en el film de Ruttmann, es divideix en diferents actes. El patrimoni berlinès, la pintura, el cinema, la literatura, el teatre, l'oci nocturn i la història de la música alemanya en són els protagonistes que il·lustren, al compàs de la música, el leitmotiv del mapping: la ciutat de Berlín.

Et poden
Interessar
...