BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Produccions i processos en la Col·lecció DKV", una mirada a l'art emergent a Marco

\
Nial nou-180x178Banner-Eggleston-180x180px_v1-cat
bonart - vigo - 18/10/15
Fins al 24 de gener del 2016, el Museu d'Art Contemporani de Vigo (Marco) exposa Produccions i processos en la Col·lecció DKV.

L'exposició és fruit de la col·laboració entre la companyia DKV Seguros i el Marco de Vigo. Amb motiu d'aquest projecte es van convocar dues beques de producció i el resultat es presenta per primera vegada a la mostra, al costat de les propostes d'altres nou artistes, pertanyents a la Col·lecció DKV, que són al seu torn resultat de programes de beques de producció i premis d'adquisició convocats entre els anys 2011 i 2015.

La selecció de peces il·lustra els programes de beques de producció i premis d'adquisició d'Artèria DKV, dues línies d'actuació que pretenen donar resposta a la naturalesa processual que caracteritza una bona part de la creació contemporània.

Artistes exposats

Un primer grup d'obres es caracteritza per la seva vinculació amb el projecte cuidArt, que es desenvolupa a l'Hospital Marina Salut de Dénia, on s'ha anat construint un projecte integral d'intervenció artística, representat aquí a les propostes de Rosalía Banet, Mira Bernabeu, i Alex Francés.

Un segon conjunt il·lustra l'aposta per la producció d'obra inèdita: es tracta de les peces de Karlos Gil, David Ferrando Giraut i Martín Freire, guanyadors de la Beca DKV Seguros - Álvarez Margaride, amb instal·lacions que treballen des de la hibridació de formats i amb un important component d'innovació tècnica, així com dels treballs de Patricia Dauder i Misha Bies Golas, guanyadors de les beques DKV / Marco 2015.

Finalment, les obres d'Alicia Kopf, Núria Güell i Eulàlia Valldosera procedeixen de col·laboracions entre DKV Seguros i altres actors del sistema artístic nacional: centres expositius, galeries i fundacions, a través de premis i patrocinis de producció.

Produccions i processos en la Col·lecció DKV situa el visitant davant d'un programa de suport a la creació que s'allunya del mer col·leccionisme objectual per aproximar-se a un model de mecenatge contemporani. Alhora, l'exposició configura una mirada privilegiada a la creació actual, oferint a l'espectador una panoràmica de la producció emergent de l'estat espanyol.

A la imatge, l'obra O ceo non é humano de Misha Bies Golas.

Et poden
Interessar
...