FCC-Segell-banner4
“Veus de la Mediterránia” al Museu de la Mediterrània

Exposicions

“Veus de la Mediterránia” al Museu de la Mediterrània

bonart torroella de montgrí - 20/10/15
BONART_180x180La-Galeria-201602-recurs
El Museu de la Mediterrània presenta l’exposició ‘Veus de la Mediterrània’, una mostra interactiva i audiovisual que se centra en l’estudi de la veu, un dels patrimonis immaterials més importants de la Humanitat. L’exposició proposa un recorregut a través del qual es pot descobrir l’artifici de la veu com a creadora de situacions socials. A part, la mostra té una part reivindicativa quan amb un homenatge a la ciutat ensorrada d’Alep obre la porta a una crítica reflexiva sobre les paradoxes de la Mediterrània actual. Des del Museu de al Mediterrània estem contents que cinc anys després d'inaugurar el projecte expositiu Veus de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí, arribi la segona part, amb més interactius, nou disseny i amb un contingut renovat i ampliat que ens farà viatjar per tota la Mediterrània. L’exposició s’inaugurarà el 24 d’octubre a les 18 h, comptarà amb uns tocs musicals per part de Neus Mar i es podrà visitar fins el 7 de març de 2016.

L’exposició Veus de la Mediterrània

L’exposició proposa un recorregut per 7 espais diferents. Els primers espais fan descobrir l’artifici de la veu, la varietat de llengües i la continuïtat històrica amb propostes interactives i lúdiques. La part central de l’exposició presenta la veu com a creadora de situacions socials. És en aquest punt on el discurs pren forma i convida el visitant a la reflexió. L’espai dedicat als mercats ofereix una immersió sonora d’alt impacte sensorial. Un homenatge a la ciutat ensorrada d’Alep obre la porta a una crítica reflexiva sobre els conflictes i les paradoxes del Mediterrani actual. Per acabar el visitant pot enregistrar la seva veu com a “signatura sonora” que se sumarà a les veus que vagin deixant la resta de visitants.

Les Veus de la Mediterrània és un projecte que té els seus inicis en el Museu de la Mediterrània el 2008 quan es comença un treball capaç de mostrar la riquesa i la diversitat de l’espai mediterrani. Ara el projecte retorna amb més continguts i amb un disseny completament nou. La mostra inclou audiovisuals extrets de més de 80 hores de filmació realitzades a una vintena d'indrets de la Mediterrània (d'Alexandria a Màlaga, i de Tunísia a Creta) i compta també amb documents sonors provinents dels Balcans (Croàcia, Albània, Montenegro), Síria, Turquia i el Marroc, entre d’altres. En total el visitant podrà ser testimoni d’una cinquantena de situacions quotidianes i podrà escoltar fins a 300 veus diferents.

Una exposició per experimentar

L’exposició, “Veus de la Mediterrània” està concebuda de manera que els visitants puguin experimentar i ser testimonis directes de les més de 50 situacions quotidianes que recull la mostra. Es busca una experiència sensorial que connecti directament amb les emocions i per això s’ha evitat subtitular el contingut literal de les veus que se senten a l’exposició. A més, la mostra incorpora una part interactiva que permet experimentar amb la pròpia veu descobrint-ne el timbre, la intensitat i l’alçada i observar en temps real les representacions gràfiques que genera: sonograma, espectograma i melograma. Al final de l’exposició també es convida el visitant a deixar una “signatura sonora”, és a dir, a deixar la seva veu com a memòria i rastre de la seva visita. Les veus enregistrades seran representades sobre un mapa com a gotes d’aigua que ompliran la Mediterrània. Tothom podrà escoltar el seu i la resta d’enregistraments.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88