BannerFCC_Bonart

Notícies

Presenten el mural "Abraçar la Terra", amb motiu dels 15 anys de la Carta de la Terra

Presenten el mural \
Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs
bonart - mèxic d.f. - 23/10/15
La il·lustradora Nívola Uyá va ser convidada per la Universitat Tecnològica Tula-Tepeji, en l'estat d'Hidalgo, Mèxic, per participar en una obra mural commemorativa dels 15 anys de la Carta de la Terra.

La conjunció d'un perfil naturalista com ambientòloga amb el vessant artístic va motivar a la institució mexicana a realitzar la invitació a la il·lustradora.

El mural, de 8 x 3 metres, fusiona valors de la Carta de la Terra amb l'extraordinari entorn ambiental i amb la riquesa cultural de la Huasteca Hidalguense, entorn en què se situa la Seu Acadèmica de la Universitat Tecnològica Tula-Tepeji.

Per a Uyá, "l'obra mural està conduïda per una dona, que som totes, i que des de la infància fins a la seva vellesa recorre el seu camí en comunió amb la Terra. Abraçant la seva biodiversitat, a espècies emblemàtiques del bosc humit de la Huasteca Hidalguense, formant part d'aquesta interrelació dels éssers. En connexió amb els seus orígens indígenes, amb la seva espiritualitat, valorant els cultius tradicionals i artesania".

L'artista ha reiterat que "el mural Abraçar la Terra ha estat un procés artístic molt transformatiu, en el qual professors, alumnes, institucions i veïns hem pogut veure el progrés de l'obra i experimentar el paper de l'art en la transformació de la consciència personal i col·lectiva. S'ha evidenciat el pont entre art i naturalesa, per canviar la nostra relació amb el medi ambient".

Et poden
Interessar
...