FCC-Segell-banner4
La Capella MACBA acull la primera mostra a la ciutat del portuguès Carlos Bunga

Exposicions

La Capella MACBA acull la primera mostra a la ciutat del portuguès Carlos Bunga

bonart barcelona - 28/10/15
BanerJaumeRiba05Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El MACBA presenta, del 30 d'octubre al 7 de febrer del 2016, la primera intervenció de l’artista portuguès Carlos Bunga (Porto, 1976) a Barcelona: Capella.

Amb els seus materials habituals –el cartó, la pintura i la cinta adhesiva–, Bunga transforma la Capella MACBA amb tres obres pensades especialment per a aquest espai, que dóna títol a l’exposició.

L’exposició s’obre amb Espai invisible, una peça en la qual dos monitors emeten imatges d’un espai existent, concret, però inaccessible. No sabem on es troba exactament ni com accedir-hi, però se'ns n’ofereix una visió constant com si fóssim vigilants d’un lloc secret. Es tracta de les golfes de la Capella, un espai entre el sostre i la teulada, suspès i mancat de funció i utilitat aparent.

Capella, una construcció de cartó, pintura i cinta adhesiva, ocupa la nau central de la Capella MACBA com a contrapunt constructiu de la solemnitat i perennitat de la pedra, material essencial del monument. Aquest antimonument s’erigeix en crítica de la immobilitat del que és permanent i en celebració de la necessitat de reconstruir a cada instant el significat dels nostres entorns físics i immaterials.

Intent de conservació és el títol de la intervenció de Bunga en l’espai renaixentista de la Capella, que temps enrere formava part del complex del Convent dels Àngels. Es tracta d’una inserció o empelt quasi pictòric a la paret «museogràfica» d’aquest espai. El seu títol sembla contradir l’esperit perible de l’obra per ironitzar sobre la funció primigènia del museu: conservar objectes.

La mostra s'inaugura el 29 d'octubre a les 19,30h.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021