BannerFCC_Bonart

Exposicions

La fotògrafa Sofía López Mañán, artista en residència a Addaya, exposa "Materia Oscura"

La fotògrafa Sofía López Mañán, artista en residència a Addaya, exposa \
FM_Bonart-180x180px-OnlineNial nou-180x178
bonart - alaró - 29/10/15
Materia Oscura és el títol de la mostra que Sofia López Mañán (Buenos Aires, 1982) presenta, del 31 d'octubre a finals de desembre, a Addaya. L'exposició posa en escena el resultat del procés creatiu desenvolupat durant la seva estada en la residència artística de la galeria en el mes d'octubre d'aquest mateix any.

A partir d'un mapa relacional que l'artista va construir durant la seva estada amb la finalitat de cercar fotografies antigues i col·lodions neix un entramat de circumstàncies que ha tornat a donar vida a l'estudi fotogràfic de Can Fermín d'Alaró.

Guardats en caixes s'apilen els records d'aquells que ja no hi són, fotos i cartes de persones que van ser part d'aquest poble. Indagant les històries i records familiars d'Alaró va aparèixer Fermín. Un sense rostre de qui l'estudi fotogràfic s'amagava a l'altell de l'actual Corredoria d'assegurances de la localitat. Els seus fons, les seves llums, la seva taula, tot roman aquí com qui ha mort sense voler se'n anar i espera ser descobert després d'una llarga letargia.

Indagar en la història ha fet tornar a López Mañán en el temps i redescobrir el passat en els vius. Una acció arqueològica on va anar reconstruint la història a partir dels objectes que reposaven entre els enderrocs.

Aquest projecte, que s'inaugura el 31 d'octubre a les 12h, cerca fer una reflexió sobre la mort. Una trobada entre el que és viu, el que és mort i el quotidià.

Et poden
Interessar
...