Premi_Bonart_1280x150

Biblioteca

Es publica el tercer volum del ‘Catàleg Raonat d'Escultura d'Eduardo Chillida’

Es publica el tercer volum del ‘Catàleg Raonat d\'Escultura d\'Eduardo Chillida’
bonart donosti - 02/12/19

S’ha publicat el tercer volum del Catàleg raonat d'escultura d'Eduardo Chillida, un treball dirigit per Ignacio Chillida i Alberto Cobo. Encara recent la reobertura del museu, la continuïtat de l'edició d’aquest catàleg suposa un dels majors reconeixements que encara cal fer a l’artista. La publicació, patrocinada per Kutxa Fundazioa, forma part d'una col·lecció de quatre volums -dels quals quedarà per editar el quart i últim- per complir amb aquesta important fita en el treball d'investigació i arxiu de l'obra d'Eduardo Chillida. Aquest catàleg raonat té per objecte reunir en ordre cronològic i historiogràficament documentada la totalitat de la seva obra escultòrica.

En aquest tercer volum del catàleg es fa un estudi detallat de les 418 escultures realitzades per l'artista entre 1983 i 1990, en què diversos materials, des del ferro forjat, a l'acer, el formigó, el granit, l’alabastre o la porcellana. Cada peça catalogada inclou informació detallada sobre materials, mesures, propietaris, principals exposicions en què ha pres part i bibliografia associada a cada obra. Tot això contrastat documentalment i acompanyat d'una o diverses reproduccions fotogràfiques.

Aquest volum de més de 400 pàgines inclou també un estudi introductori a càrrec de l'arquitecte i professor de composició arquitectònica i urbana Renato Bocchi, reconegut expert en l'obra de l'escultor basc, qui aporta una anàlisi crítica i actualitzat sobre l'artista, titulat Espai-temps-arquitectura segons Chillida.

Eude, genericthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px