Expo Josep Coll 2022 baner
Els ajuntaments de Palma i Barcelona inicien una nova etapa de cooperació cultural

Notícies

Els ajuntaments de Palma i Barcelona inicien una nova etapa de cooperació cultural

bonart palma - 30/10/15
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
El segon tinent de batlle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de Palma, Noemí Garcies, s’han reunit amb la comissionada de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, i el director d’Infraestructures Culturals, Patrimoni i Coordinació de l’Institut de Cultura de Barcelona, Carles Sala, amb l’objectiu d’establir lligams entre les dues ciutats a nivell cultural. D’aquesta manera, s’enceta una nova etapa basada en la cooperació i en el fet de compartir projectes, unes actuacions que es regularan mitjançant un conveni marc que signaran les dues administracions.

La trobada ha permès posar en comú experiències i conèixer de primer mà les iniciatives que està duent a terme l’Ajuntament de Barcelona com la gestió d’espais públics municipals que estan fent diferents col·lectius. “És un exemple de participació directa de la ciutadania en la cultura de la ciutat”, ha explicat Noguera. Una acció que “possibilita centres de creació” lligats a “la tasca comunitària dels barris”, en paraules de Garcies.

El tinent de batlle ha assegurat que l’objectiu de la reunió ha estat “intercanviar projectes i experiències”. “La trobada també ens ha servit per fer una reflexió en el tema de la gestió que s’està fent del turisme cultural, un tema que volem impulsar”, ha dit Noguera.

Una de les propostes que es volen reproduir a Palma és el programa CultSurfing que desenvolupa l’Institut de Cultura de Barcelona. “Es tracta d’un festival per compartir projectes de cultura singulars que estudiarem que també es pugui fer a Ciutat”, segons Garcies. El CultSurfing és una xarxa per descobrir nous projectes, intercanviar experiències i establir connexions entre àmbits culturals i territoris.

A la imartge, Antoni Noguera, Carles Sala, Berta Sureda i Noemí Garcies.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68