817x68-cat

Exposicions

"Per un forat d'agulla. Xavier Perich" a La Casa de Cultura Les Bernardes

\
bonart salt - 04/11/15
Del 5 de novembre al 23 de desembre de 2015, La Casa de Cultura Les Bernardes presenta Per un forat d'agulla. Xavier Perich.


"Vivim en un temps en que cada cop depenem mes de la tecnologia, el consumisme i les presses, sembla que si no tenim l’últim model de càmera no es poden aconseguir resultats satisfactoris. El tema presentat en aquesta exposició ens planteja un viatge als orígens mitjançant la fotografia estenopeica, una tècnica que permet obtenir imatges sense necessitat de lents, una cambra fosca i un forat, no fa falta gaire mes.
La simplicitat, un minúscul forat d’agulla com a objectiu, una llauna reciclada o una caixa de fusta com a càmera, un paper fotogràfic sensible o un tros de pel·lícula, i la paciència de llargues exposicions de segons, minuts o hores, que fan que ens plantegem que és el que volem fotografiar i no disparar compulsivament. I finalment, la màgia del revelat, l’olor a químics, llums vermells i l’emoció per veure que apareix i com ho fa", explica Xavier Perich

Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...