banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Art i Natura a la Prehistòria. La recol·lecció de calcs del MNCN"

bonart madrid - 04/11/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
L'exposició Art i Natura a la Prehistòria. La recol·lecció de calcs del MNCN, coorganitzada pel Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) i Acció Cultural Espanyola (AC / E) presenta, a partir del 19 de novembre, una selecció de la col·lecció de calcs i làmines d'art rupestre que es conserva a l'Arxiu del Museu.

L'exposició mostrarà, fins el 19 de maig de 2016, una selecció de la col·lecció documental i iconogràfica composta per calcs i làmines que representen tant pintures paleolítiques com d'art llevantí i esquemàtic de pràcticament tota la geografia espanyola.

La creació al maig de 1912 de la Comissió d'Investigacions Paleontològiques i Prehistòriques va ser l'inici del període més fructífer de descobriments d'art rupestre de la Península Ibèrica. El treball de la Comissió va incloure la reproducció sistemàtica a través de còpies en paper de bona part d'aquestes obres. "Gràcies a aquesta tasca, ia la seua conservació posterior a l'arxiu del museu, avui conservem moltes obres que, situades en abrics i coves, no han aconseguit sobreviure al pas del temps. Aquesta exposició és una oportunitat única per contemplar-les ", explica Begoña Sanchez Chillón, comissària de l'exposició.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1