FCC-Segell-banner4
La Fundació Mascort exposa per primer cop l\'obra fotogràfica del seu fundador

Exposicions

La Fundació Mascort exposa per primer cop l'obra fotogràfica del seu fundador

bonart torroella de montgrí - 09/11/15
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Banner-Anastasia-180x180px_v1-cat
La Casa Galibern, seu de la Fundació Mascort (carrer Església, 9, de Torroella de Montgrí) acull la mostra Una mirada emocionada. Fotografies de Ramon Mascort Amigó.

L'exposició recull 150 retrats on la mirada humana esdevé la gran protagonista, en un infinit ventall d’expressions del sentiment i del pensament dels seus protagonistes, i al mateix temps, on la mirada de la persona fotografiada es troba amb la mirada del fotògraf a través de la càmera.

Segons Ramon Mascort: “M’ha costat molt prendre la decisió de mostrar públicament una obra tan personal com és la fotografia. Cada instantània comporta un pensament previ sobre el qual pretenc conservar dels fragments de vida que passen pel davant, seguit d’una decisió, moltes vegades ràpida, per evitar la fuga, tant de l’expressió d’un sentiment, com la d’un moment d’especial significat, bellesa o harmonia, física o espiritual.”

La seva afició per la fotografia va començar de molt jove i des d’aleshores, la càmera ha acompanyat la seva curiositat i interès per aprendre, valorar i admirar les cultures del món, la bellesa i l’art. Aquesta és la primera ocasió que dóna a conèixer el seu treball.

“El meu treball -explica Mascort- no té per objecte ni ser una crònica del que passa en diferents llocs del món, ni tampoc un reportatge per conscienciar sobre les tremendes desgràcies i desigualtats humanes (...) he retratat manifestacions del comportament de les persones que puc fàcilment comprendre, i que evito per evidents, tant la desgràcia com l’alegria forçada per estímuls no naturals.”

La mostra, comissariada pel fotògraf Jordi Mas, es pot visitar del 21 de novembre fins al 24 d’abril de 2016.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021