970x250_appec2021
Manuel Bea exposa a Gothsland Galeria d\'Art

Exposicions

Manuel Bea exposa a Gothsland Galeria d'Art

bonart barcelona - 16/11/15
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWNial nou-180x178
Gothsland Galeria d'Art, del Consell de Cent, 331 de Barcelona exposa fins al 5 de desembre l'obra de Manuel Bea, un conjunt de 12 peces sobre paper realitzades per l'artista català entre els anys 1974 i 1975.

La seva pintura que s'inicia Dins de la figuració, evoluciona cap a l'informalisme i participa en els corrents del surrealisme màgic. Maneja veladures, fregats, teles, papers, amb la idea d'aconseguir la llibertat més gran i varietat plàstiques. De tècnica depurada Dins del corrent surrealista, l'aplica també el collage, el gravat i a la litografia. La seva atmosfera és inquietant i alhora poètica i intimista.
L'exposició coincidirà els dies 26,27, 28 i 29 de novembre amb la iniciativa organitzada pel Gremi de Galeries d'Art de Catalunya "Black Friday" en què s'oferirà al públic un descompte del 21% en totes les obres exposades.

El pintor i escultor Manuel Cervera Bea ("Manuel Bea") va néixer a Barcelona el 1934. Durant un temps va ser alumne de l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona. Als 14 anys va començar a treballar en el camp de la Il·lustració i el dibuix publicitari, aprenent les diferents tècniques de gravat. El 1958 es trasllada a Zurich on estudia a l'Kunst Gebewe Schulle.

L'any 1960 exposa per primera vegada a la Galeria Haller de Zurich i dos anys més tard torna a Barcelona mostrant la seva obra el 1964 a la Galeria Belarte.

Les seves obres barregen l'herència del moviment bretonià com un tractament matèric a la manera de Fautrier i Dubuffet; no en va se'l relaciona en els seus inicis amb Dau al Set.

A partir de 1965 la seva obra s'inscriu en el qual l'artista defineix com "figuració abstracta". Els seus treballs es varen poder veure a Madrid el 1971, exposant aquest mateix any a Alemanya i Suïssa.
L'obra de Max Ernst, artista a qui admira des la seva època de residència a Suïssa, té una influència decisiva en el seu treball.

L'any 1975 torna a mostrar la seva obra a Barcelona i des de llavors exposa a Espanya, Alemanya, Bèlgica i Suïssa. A partir de 1982, experimenta obres en tres dimensions, treballant amb polièster, materials tecnològics, objectes de rebutjar i metacrilat.

Ha participat en exposicions col·lectives com el VII Saló de Maig de Barcelona (1963), en la XX Biennal de Sao Paulo o al I Saló Internacional d'Art de Basilea (1970).

La seva obra es troba en nombroses col·leccions públiques com el Museu Espanyol d'Art Contemporani de Madrid, el Museu Glarus de Nofels (Suïssa) i en els Museus d'Art contemporani de Barcelona, ​​Bilbao, Sevilla i València.

Va morir a Suïssa 1997.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021