1280x150CAT

Exposicions

Raimon Sunyer explora la tauromàquia a La Galeria

Raimon Sunyer explora la tauromàquia a La Galeria
Són molts els artistes que s’han enfrontat, d’una manera o altra, al controvertit i alhora atractiu món taurí. Si en fem una tria ràpida, podríem traçar un recorregut des dels gravats de Goya, les representacions quasi obsessives del bou fetes per Picasso fins a arribar a les pintures de les places de Barceló.

A l’exposició monogràfica que La Galeria de Sant Cugat del Vallès dedica a Raimon Sunyer (Barcelona, 1957), l’artista presenta, per primera vegada, una minisèrie de pintura precisament sobre tauromàquia. Abans de res, Sunyer declara: “Jo no sóc gens amant dels toros, però des d’un punt de vista plàstic aquest món em sembla interessant.” En general, les escenes coloristes que exposa, en aquesta ocasió, són inventades i assegura que “en cap d’elles hi ha sang, fins i tot n’hi ha una en què sembla que el torero acaroni al bou”. I remata: “És una tauromàquia antitaurina.”

La mostra de La Galeria de Sant Cugat del Vallès, que es pot visitar del 20 de novembre a l’11 de desembre, aplega una vintena d’obres recents, entre les quals hi ha també collages amb paper pintat, a mig camí entre l’abstracte i el figuratiu. També s’hi exhibeixen un seguit d’escultures de fusta, que són làmpades, realitzades a partir de siluetes retallades i que fan pensar en la subtilesa de les ombres xineses. “En general –comenta–, en aquesta exposició es veu una evolució natural de la meva temàtica i manera de fer habituals.”

Entre les pintures seleccionades, Sunyer ha desenvolupat el tema de la taula com a natures mortes, cosa més o menys recurrent en la seva producció recent. “M’atreu –subratlla– tot el que pot arribar a estar i passar sobre una taula, però representat a l’estil cubista, com en un quadre de Juan Gris”. L’artista, que a Barcelona exposa a la Sala Parés, argüeix: “Malgrat tot, sempre he conservat l’esperit figuratiu però no em diu res l’hiperrealisme que practiquen alguns pintors actualment.”

Com a apèndix, del 14 de desembre al 9 de gener del 2016, part del treball de Sunyer s’exposa, al mateix espai, en companyia de les peces de tres il·lustradors (Pep Brocal, Mariona Cabassa i Cristina Losantos) en el format habitual de Nadal de la sala, sota el títol de L’art del regal.
MG_Bonart-180x180pxinclassificables

Et poden
Interessar
...