BannerFCC_Bonart

Exposicions

Les fotografies d'Aitor Lara es mostren al Museu de Terol

Les fotografies d\'Aitor Lara es mostren al Museu de Terol
Eude, generic180x180-cat
bonart - terol - 23/11/15
El Museu de Terol acull, fins al 10 de gener del 2016, la mostra Dragoman, del fotògraf biscaí Aitor Lara. S'exposen un total de 48 fotografies en què el concepte de màscara funciona com a eix vertebrador.

Per a Jaime Vicente, director del Museu de Terol, la fotografia de Lara "connecta amb realitats de societats molt diferents, des de l'Uzbekistan a Detroit o Barcelona, però que tenen elements en comú com la desigualtat social, la marginació o la perduració de situacions que difícilment arriben als mitjans de comunicació". Una obra, ha relatat, "que ens impacta i ens obliga a reflexionar sobre uns col·lectius on la supervivència es reflecteix en actituds, símbols i mirades que interroguen l'espectador amb cruesa" i en què l'autor "actua de dragoman, de traductor i intèrpret amb una mirada que, alhora que documenta la ruïna, ressalta la intensa dignitat de les persones fotografiades".

L'autor aborda qüestions relacionades amb valors socioculturals, identitat i anonimat, suggerint una manera d'interpretar la realitat contemporània. Ha treballat en diferents països aprofundint en les dimensions antropològiques de diferents cultes religiosos i d'algunes minories socials.

Dragoman és un projecte realitzat gràcies a la Beca Endesa d'Arts Plàstiques a la XIII Convocatòria (2013-2015).

Et poden
Interessar
...