FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"La passió grequiana de Picasso" al Museu Picasso

bonart barcelona - 29/11/15
Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs
El Museu Picasso de Barcelona exposa, del 22 d’octubre del 2015 al 17 de gener del 2016, La passió grequiana de Picasso, a les sales A de la col·lecció. La mostra, comissariada per Malén Gual, ha estat organitzada i produïda pel Museu Picasso.

Fruit d’un intercanvi d’obres, el museu exposarà una obra mestra del retrat, Vell cavaller, d’El Greco, pertanyent a la col·lecció del Museu del Prado i que s’hi presentarà juntament amb més de 30 peces d’inspiració grequiana de la col·lecció del Museu Picasso.

Picasso va tenir l’oportunitat d’estudiar l’obra d’El Greco en les seves visites al Museu del Prado durant la seva estada a Madrid del 1897/1898. Al seu retorn a Barcelona, ​​en el cercle dels Quatre Gats, va entrar en contacte amb Rusiñol, Utrillo i Zuloaga, admiradors, col·leccionistes i defensors de l’obra de l’artista. En aquest període, Picasso va realitzar diversos dibuixos i pintures en què la inspiració d’El Greco és central.

L’admiració que Picasso sentia per El Greco es va mantenir al llarg de la seva vida i es va posar de manifest especialment en alguns períodes, com ara en l’època blava, els inicis del cubisme i en els anys seixanta.

A la imatge, El Greco (Doménikos Theotokópoulos). Vell cavaller. 1587-1600. Oli sobre tela. Museu del Prado.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021