BANNERS BONART_1280x150

Certàmens

Setena edició de JustMAD del 23 al 28 de febrer

bonart madrid - 01/12/15

Del 23 al 28 de febrer del 2016, tindrà lloc el setè JustMAD, una secció que es presenta en general més fort amb un nou programa educatiu i Les Temptacions de JustMAD.

JustMAD, és una fira d'art concebuda per servir de plataforma de promoció i difusió de l'art contemporani més emergent. Lluny d'estereotips sobre el significat de l'emergència, JustMAD té un sòlid compromís amb aquelles propostes expositives de qualitat que amb nous discursos busquen connectar amb el públic interessat en l'art del nostre temps.

Precisament és en facilitar aquesta connexió on JustMAD contribueix de manera més significativa a través de la captació de noves audiències. La recerca de noves galeries i artistes fa de la tasca de visibilitat un exercici orientat a la posada en valor en un mercat altament competitiu.   Gregorio Cámara repeteix en la direcció de la fira i en aquest segon any posa l'accent en reforçar la secció general, crear un programa educatiu, i generar un contingut complementari que faci de JustMAD una experiència cultural de referència.

La secció general experimenta un augment considerable en el nombre de galeries i passa de 22 en l'edició de febrer 2015-33 confirmades per a 2016, un increment del 50%. A continuació queden relacionades:

Alecrim50 (Lisboa); alejandrogallery (Barcelona); AREA72 (València); ATM Contemporary | galeria altamira (Gijón); Aurora Vigil Escala Galeria d'Art (Gijón); Blanca Berlín (Madrid); Casa Qui (Santo Domingo, República Dominicana); Durán Sala d'Art (Madrid); Fran Reus (Palma de Mallorca); Galeria Addaya Centre d'Art Contemporani (Mallorca); Galeria Bea Villamarín (Gijón); Galeria Carolina Vermell (Saragossa); Galeria Combustión Espontánea (Madrid); Galeria Gema Llamazares (Gijón); Galeria Marina Miranda (Madrid); Galeria Marisa Marimón (Orense); Galeria Ruiz Linares (Granada); Galeria Silvestre (Tarragona); Galeria Viki Blanco (Gijón); iam Gallery (Madrid); Klaus Steinmetz Contemporary Art (San José, Costa Rica); La Fiambrera Art Gallery (Madrid); Materna i Herència (Madrid); Metro (Santiago de Compostel·la); Mòdul Centre Difusor d'Art (Lisboa); Modus operandi (Madrid); misterpink (València); Mustang Gallery (Alacant); N2 Galeria (Barcelona); Set Espai d'Art (València); Trapichero (Bilbao); Trema Art Contemporània (Lisboa); Upandcoming Gallery (Itinerant).

Tot havent tancat ja el termini d'aplicació per al programa general, els projectes comissariats segueixen endavant, així, en el cas de Just Mèxic, cal destacar el gran suport rebut per part de l'ambaixada de Mèxic a Madrid. Des de l'Institut Mexicà de Cultura a Madrid el compromís és màxim i gràcies a la seva generositat i la tasca dels nostres comissaris Bernardo Sopelana i Violeta Solís Horcasitas, la presència de la Ciutat de Mèxic aspira a un impacte de gran calat. Igualment generós és el suport de Conaculta, l'aportació ha fet que l'expedició a Madrid de diversos d'aquests espais de Ciutat de Mèxic sigui viable malgrat els pressupostos operatius tan ajustats que manegen.    

Una altra de les novetats importants de Just Residence 2016 és que després de la magnífica tasca desenvolupada per la comissària Andrea Pacheco, per a aquesta edició comptem amb la direcció del prestigiós artista Darío Escobar. Estant la seva obra present en les principals fires del món, museus i cites com la XVII biennal de Guatemala i la VIII biennal de l'Havana, Darío és un dels màxims exponents de l'art llatinoamericà. La secció Just MFA - programes de màster en belles arts -, té ja confirmada la participació de la Universitat Complutense, l'Institut National des Beaux-Arts, Tetuan o el SVA de Nova York.

Una edició més les editorials i publicacions tenen també el seu espai en JustMAD. Així en 2016, Llibres el Zorro Rojo, Nórdica Libros, Mincho, Yorokobu o Juxtapoz són algunes de les firmes que tindran presència a la fira.

Baner-generic-180x180_Eude, generic

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px