FCC-Segell-banner4
Miquel Ruiz exposa a la Biblioteca Carles Rahola

Notícies

Miquel Ruiz exposa a la Biblioteca Carles Rahola

bonart girona - 06/12/15
Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs
S’ha inaugurat l’exposició «Miquel Ruiz Avilés: una altra manera de captar el món, 1979-2010»; una mostra fotogràfica del fotoperiodista Miquel Ruiz, organitzada per la Diputació de Girona, que fa més d’un any que itinera per les comarques gironines.

La mostra es va idear fa més d’un any arran de la donació de més de cent mil fotografies que aquest conegut fotògraf va fer a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Amb motiu de la cessió, es va organitzar aquesta exposició amb l’objectiu de donar a conèixer el fons Ruiz, tot seguint el patró temàtic de la trajectòria professional i vital del fotoperiodista.

En aquesta ocasió, coincidint amb el fet que la mostra arriba a la Biblioteca Carles Rahola de Girona i que enguany es commemora el 20è aniversari del genocidi de Srebrenica, s’ha modificat el plantejament expositiu amb la voluntat d’incidir en la part més representativa del fons: les imatges referents a la guerra de Bòsnia (1991-2001), un conflicte que Miquel Ruiz va viure molt de prop i del qual va deixar una constància gràfica molt extensa.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i la directora de la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, Lourdes Reyes, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a l’exposició en un acte al qual també ha intervingut el conseller delegat d’El Punt Avui, Joan Vall-Clara, i els periodistes Narcís Genís i Enric Matarrodona. El fotoperiodista, malauradament, no ha pogut assistir a l'acte de presentació per motius de salut.

Fotos: Martí Artalejo.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells