FCC-Segell-banner4
“Com un vas buit” de Jordi Isern a la Casa de Cultura

Exposicions

“Com un vas buit” de Jordi Isern a la Casa de Cultura

bonart lloret de mar - 07/12/15
on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonartBaner_ProustMarsans_Bonart_360x356
L'exposició viatgera «Com un vas buit», de l'artista empordanès Jordi Isern es podrà veure durant tot el mes de desembre a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Lloret de Mar.

L'exposició, organitzada per la Diputació, es va mostrar per primera vegada a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Girona el darrer setembre i després es va exposar al municipi de Beuda fins finals de novembre.

Ara, és el torn de Lloret de Mar, i més endavant itinerarà per les sales d'exposicions de diferents municipis de les comarques gironines: Ripoll, la Jonquera, Castellfollit de la Roca, Santa Coloma de Farners, Torroella de Montgrí, Peralada i Roses.

La nova exposició viatgera

Tant «Com un vas buit» com «Hipnosi», d'Adrià Ciurana, van resultar guanyadores a la convocatòria 2014-2015 del cicle Exposicions Viatgeres, després que un jurat les escollís entre els tretze projectes presentats.

El jurat, format per professionals de prestigi amb una sòlida experiència en l‘àmbit artístic, van triar «Com un vas buit» per la seva mestria a l’hora de «compaginar el format tradicional de la pintura amb altres formats artístics contemporanis, com ara l‘art públic i la instal·lació».

«Com un vas buit» és el projecte expositiu més experimental de l‘artista, tenint presents els nous materials i llenguatges amb què ha estat treballant. Als habituals paper, ferro i fusta, Isern hi afegeix radiografies, llençols, roba, draps, gases, relacions amb objectes diversos (llibres, mantes, plats), etc. En total, l‘exposició es compon d‘una trentena d‘obres (moltes de les quals de gran format) en què Isern reflecteix la seva personal reinterpretació del cos humà i amb la llibertat de prendre‘n consciència autònoma, i es complementa amb dues videoaccions de l‘artista, una feta en aigües cubanes (A la deriva) i l’altra al riu Onyar de Girona (Travessia).

«Com un vas buit» és una mirada a l‘interior de l‘home, a la necessitat humana de cercar l‘essencial, però també s‘hi evidencia una reflexió profunda a l‘entorn de la concepció que té l‘artista sobre l‘art (entès com una via principalment espiritual) i una voluntat de recerca de noves maneres de relacionar l’art i la societat.

En totes les seves obres, Isern cerca plàsticament una zona indefinida entre realisme i abstracció: «dins d’una certa desmaterialització o inconsistència de la imatge», diu ell, i procura moure’s en aquesta ambigüitat. Isern parteix d’allò més palpable, que és el mateix organisme, i es dirigeix cap a allò més impalpable. L’artista segueix un procés en el qual va buidant gradualment els elements figuratius que configuren la imatge per reomplir-la després d’elements més espontanis, més lliures i més abstractes, que ell mateix associa a l’inconscient col·lectiu.

L‘artista

Jordi Isern (Barcelona, 1962). Viu a Sant Iscle d’Empordà. És doctor en belles arts per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives tant a casa nostra com a França, Cuba, Alemanya, el Japó, Dinamarca, Itàlia, etc. L’any 1985 va obtenir la beca d’arts plàstiques de la Generalitat; el 1986, la beca de pintura de la Fundació Güell; el 2007, el I Premi Honda de Pintura, i el 2010, el I Premi de Pintura de la Fundació Vilacasas.

L‘exposició es podrà visitar a la Casa de Cultura de Lloret de Mar, fins al 7 de gener, de dimarts a dissabte, de 13 a 21 h (estarà tancada els dies festius i el dissabte 12 de setembre).

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner