970x250_appec2021
Joan Vilatobà, un dels artistes destacats de la fotografia pictorialista, a Sant Lluc

Exposicions

Joan Vilatobà, un dels artistes destacats de la fotografia pictorialista, a Sant Lluc

bonart barcelona - 10/12/15
La-Galeria-201602-recursBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Sant Lluc (carrer Mercaders, 42, Barcelona) exposa, del 16 de desembre al 9 de gener del 2016, Joan Vilatobà. Fotografies. La col·lecció del Museu d'Art de Sabadell.

Joan Vilatobà és considerat un dels artistes més destacats del moviment de la fotografia pictorialista a Catalunya i dins l’àmbit peninsular. Aquesta exposició mostra la personalitat artística d’un dels pioners del pictorialisme a casa nostra i, per primer cop a Barcelona, ensenya la qualitat i la riquesa del seu fons personal, a través d’algunes de les seves obres originals però també de la reproducció d’una selecció dels negatius en placa de vidre que conserva el Museu d’Art de Sabadell.

L’any 2011 la néta de Vilatobà, Isabel Vilatobà, va cedir en dipòsit al Museu d’Art de Sabadell gran part del fons personal del seu avi. Destaquen els 1.832 negatius en placa de vidre del fotògraf, els quals se sumaven a les plaques i les còpies d’època que Armand Vilatobà, fill del fotògraf, ja havia cedit en dipòsit al museu l’any 1997. Aquest ingrés completava la col·lecció de Joan Vilatobà que ja tenia el museu, que estava formada per 72 positius que havien arribat de procedències diverses.

Entre 2011 i principis de 2014 des del Museu d’Art i l’Arxiu Històric de Sabadell es van fer les actuacions necessàries per conèixer millor tot aquest fons personal d’artista, garantir-ne la conservació en les millors condicions possibles i preparar-lo per a la consulta pública.

Aquesta exposició, que s'inaugura el 15 de desembre a les 19h, se celebra en el marc de la 5a Setmana de la fotografia de Sant Lluc.

Et poden
Interessar
...