BannerFCC_Bonart

Exposicions

L'Espai Guinovart presenta "Quan parlen les cendres", un al·legat antibel·licista

L\'Espai Guinovart presenta \
Impremta Pages - banner-180x178AA-bonart q
bonart - agramunt - 13/12/15
Del 20 de desembre al 27 de març del 2016, l'Espai Guinovart (plaça del Mercat, s/n, Agramunt) acull l'exposició Quan parlen les cendres amb peces del mateix Josep Guinovart.

En l'exposició, comissariada per Lara Vidal i Santorum, la denúncia de la guerra s’apodera de l’espai, i recorda els bombardejos de Guernica (26 d'abril de 1937) i Agramunt (5 d'abril de 1938). Fets històrics inoblidables, expressats en el llenguatge del quadre Guernica de Picasso.

Aquesta obra, igual que el seu autor, esdevé un referent per a Guinovart, la qual cosa expressà en la seva producció artística. Creà peces que fan referència a l’obra, tant pel que fa a l’aspecte formal com al temàtic: Evasión del casón del Retiro o L’enterrament del Guernica II en són exemples. Les formes cubistes, plenament expressives, són adoptades per tal de denunciar les brutalitats de les guerres, tant la civil que ell va viure, com, anys més tard, la de l’Iraq (2003–2011). Aquesta darrera la va denunciar amb la sèrie El pentàgon: traïció a la geometria, com podem veure en El pentàgon I o El pentàgon i el museu III.

La mostra s'inaugura el 20 de desembre a les 13h.

A la imatge, un fragment de l'obra L’enterrament del Guernica II.

Et poden
Interessar
...