FCC-Segell-banner4

Notícies

La UB i The Gaudí Research Institute organitzen el Segon Congrés Mundial sobre Gaudí

bonart barcelona - 16/12/15
Gif_Viladot_180x180_2Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
L’octubre del 2016 l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona acollirà el Segon Congrés Mundial sobre Gaudí. La UB ja va acollir l’octubre del 2014 el primer congrés mundial dedicat a Antoni Gaudí, amb prop de 350 assistents d’arreu del món, entre els quals hi havia investigadors i estudiosos de gran prestigi.

Aquesta segona edició té com a novetat la incorporació de tres dies de sessions a Xangai, en col·laboració amb la Universitat de Fudan i el suport de l’Ajuntament de Xangai. Justament, els dies 5 i 7 de desembre es va presentar el congrés a Xangai. El dissabte 5, se’n va fer la presentació a la nova seu del Centre de Recerca de Gaudí, coincidint amb la inauguració d’aquest espai. I el dilluns 7, van tenir lloc recepcions oficials i reunions de treball a l’Ajuntament de Xangai i a la Universitat de Fudan. Diversos organismes estatals s’han sumat com a col·laboradors del congrés, com ara la Societat d’Arquitectura de la Xina, l’Associació de Cuina de la Xina i l’Associació Nacional d’Arquitectes de Taiwan.

L’objectiu d’acostar aquest congrés a l’Àsia és deixar constància de la gran tasca que s’ha fet en aquest continent al voltant de la figura de Gaudí, tant en el vessant de difusió com de recerca. Per aquest motiu, participaran en el congrés els principals arquitectes asiàtics de l’actualitat: Wang Shu, Toyo Ito, C. Y. Lee, Kunio Watanabe, Kuo-Chao Lee, etc; juntament amb personalitats d’una cinquantena d’universitats i institucions com ara la UNESCO, el Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS) o Sites and Neighborhoods of the Modern Movement (Docomomo).

El congrés tindrà lloc del 7 al 9 d’abril del 2016 a Xangai i del 5 al 7 d’octubre a Barcelona. El 2n Congrés Mundial sobre Gaudí és un esdeveniment biennal organitzat per The Gaudí Research Institute conjuntament amb la Universitat de Barcelona, on Antoni Gaudí va rebre el títol d’Arquitecte el 1878.

S’hi retrà homenatge a Gaudí, l’únic artista amb vuit obres declarades patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i també a les figures internacionals que han estudiat la persona i l’obra del mestre. Si bé no en serà el tema exclusiu, el 2n Congrés Mundial sobre Gaudí se centrarà en el Parc Güell i la Torre Bellesguard, i s’hi presentaran les recerques més recents sobre aquestes joies de la humanitat a fi i efecte de garantir-ne la conservació. A més, es presentarà a la comunitat científica internacional, i al públic en general, l’estat actual de les recerques i les noves troballes sobre Gaudí i la seva obra; així com l’immens camp d’aplicació actual d’aquestes recerques.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura