FCC-Segell-banner4
Emili Sempere serà nomenat membre d\'honor del patronat municipal del Museu del Càntir

Notícies

Emili Sempere serà nomenat membre d'honor del patronat municipal del Museu del Càntir

bonart argentona - 17/12/15
180x180 Banner-FERIARTE-AGif_Viladot_180x180_2
El 10 de gener del 2016, a les 11,30h, el Museu del Càntir d’Argentona homenatjarà, en el marc de la Festa Major de Sant Julià, Emili Sempere Ferràndiz, important dinamitzador i historiador de la ceràmica.

Sempere ha dedicat tota la seva vida a la investigació, catalogació i difusió de la ceràmica popular i artística, especialment la catalana i l’espanyola. La seva desbordant activitat a favor de la ceràmica, tant en l'àmbit professional com en la seva faceta de recerca i difusió, no tenen igual en el nostre país.

Tanmateix, el Patronat Municipal del Museu del Càntir li fa el lliurament de la distinció de Membre d'Honor per la seva important i continuada col·laboració amb el Museu del Càntir durant més de quaranta anys, és a dir, des de la seva creació l’any 1975 fins a l’actualitat.

Sempere va estimar la terrissa a partir de la seva amistat amb Jaume Clavell i Nogueras, argentoní fundador del museu. Això va fer que el vincle entre ell i el museu hagi estat molt intens fins als nostres dies.

És també una persona molt activa com a membre de l’Associació de Ceramistes de Catalunya, en la que ha estat director de la seva revista Terrart, distingida amb el Premi Nacional de Ceràmica de publicacions l’any 2012.

Així mateix, l’Associació de Ciutats de la Ceràmica li va atorgar el Premi Nacional de Ceràmica 2011 per la seva contribució científica i pels seus estudis i publicacions sobre ceràmica.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner