FCC-Segell-banner4
L\'escultura d\'Álvaro Soler Arpa ocupa l\'aeroport i el metro sota el títol de \

Exposicions

L'escultura d'Álvaro Soler Arpa ocupa l'aeroport i el metro sota el títol de "Vida Tòxica"

bonart barcelona - 28/12/15
Baner_Subirachs_Bonart_360x3562Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
L'artista Álvaro Soler Arpa (Girona, 1974), en col·laboració amb l'organització nord-americana Plastic Pollution Coalition (PPC) i Abertis, presenta l'exposició Vida Tòxica, un conjunt d'espectaculars escultures, nascudes de la imaginació de l'escultor, que són el resultat d'un laboriós procés de producció que s'inicia quan Soler Arpa comença a escorxar i bullir els animals morts per anar traient els ossos dels esquelets que després muntarà com la seva imaginació li dicti.

Ossos de diferents animals com el toro, la vaca, el cavall, el porc senglar, el voltor, l'antílop, l'estruç i el be són transformats en éssers mutants per la contaminació. Es tracta de criatures en un inquietant moviment que ens recorden als animals prehistòrics però que en el seu interior alberguen plàstics i altres residus.

Tal com destaca Soler Arpa "les meves criatures neixen de les premisses del meu coneixement de la història de l'art, concretament de la mitologia grega, dels dracs de l'edat mitjana i dels relats fantàstics de la cultura nòrdica. De tot això i barrejant ossos i materials com el filferro i escombraries de tota mena, la meva imaginació em porta a crear nous éssers".

La mostra es pot veure a partir de l'1 de febrer del 2016 al Metro de Barcelona i a partir del 15 de febrer, a la terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona.

La PPC és un moviment internacional que treballa per frenar la contaminació del plàstic i els seus efectes tòxics en els éssers humans, els animals i el medi ambient.

A la imatge, l'obra Animal marí (2013). Escultura penjant que evoca un marí que mesura 2,3 m x 1,5 m. Crani de cocodril, astes de toro, vèrtebres de boví, filferro i escombraries.

Et poden
Interessar
...

817x68