MG_Bonart-1280x150p

Notícies

El Casal Balaguer, un nou espai de trobada amb la cultura

El Casal Balaguer, un nou espai de trobada amb la cultura
bonart palma - 07/01/16
El Casal Balaguer obrirà les seves portes durant el darrer trimestre del 2016 reconvertit en un espai cultural i un centre d’activitats, on hi tindrà cabuda des de la música fins a conferències o exposicions temàtiques, entre d’altres.

Les obres de rehabilitació, que començaren l’abril de 2009 i acabaren l’1 de desembre de 2015, han suposat una inversió de gairebé sis milions d’euros.

Segons el batle de Palma, José Hila, el nou espai “se centrarà en la mateixa ciutat, en el seu passat, present i futur, en fer costat als creadors de Palma i ens permetrà promocionar la cultura de la ciutat entre els residents i, també, entre els turistes”.

El Casal Balaguer desenvoluparà una programació pròpia i complementària als altres espais culturals i expositius de l’Ajuntament de Palma, que s’han centrat principalment en l’art contemporani: Casal Solleric, ses Voltes, Fundació Pilar i Joan Miró i Es Baluard. A la vegada el centre tindrà un paper important en la configuració del Museu d’Història de la Ciutat juntament amb el Castell de Bellver, seu actual del museu, i altres edificis històrics.

Les característiques i la rehabilitació del centre permetran el seu ús com a espai cultural i no simplement expositiu. La programació girarà al voltant d’un eix central, Palma, i ha de donar a conèixer la seva història a través d’exposicions i activitats que revisin el passat i el present però que també permetin relacionar Palma amb les transformacions d’un món globalitzat.

Les exposicions i activitats tractaran temes com la història, la cultura, la ciència, la literatura i la música, és a dir, totes aquelles propostes que posin de manifest la riquesa cultural de la ciutat i els seus personatges i a la vegada la creativitat i vitalitat de la societat.

A la imatge, el batle de Palma, José Hila, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han visitat el Casal Balaguer acompanyats pel regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Miquel Perelló; els arquitectes Francesc Pizà i María José Duch, i membres de la corporació municipal.
MG_Bonart-180x180pxGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...