M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
L\'editorial Dolmen publica \

Notícies

L'editorial Dolmen publica "Tante Wussi", Premi Ciutat de Palma de còmic 2014

bonart palma - 18/01/16
Eude, genericImpremta Pages - banner-180x178
El matrimoni Orsinger i els seus cinc fills s’instal·laren a El Terreno (Palma) el 1933 fugint de la situació que es començava a viure a l’Alemanya nazi perquè la mare era jueva. Visqueren a Ciutat fins que, després de tres anys, començà la Guerra Civil i el cònsol alemany va obligar a tornar a part de la família al seu país d’origen, on varen ser perseguits.

La seva història, contada per la tia Wussi a la seva neboda padrina, centra Tante Wussi, l’obra que va guanyar el Premi Ciutat de Palma de còmic 2014. La publicació, que ha editat Dolmen, es va presentar el 15 de gener a la biblioteca Ramon Llull.

Tyto Alba s’ha encarregat de les il·lustracions i Katrin Bacher, de posar veu al relat de la seva família. Precisament, Bacher és la neboda padrina que recull la història i que ha desvetllat la història dels Orsinger.

El jurat del certamen va destacar l’interès del seu argument, la mescla dels diferents nivells de llenguatge o la intensa identitat narrativa que confereix l’ús del color.

A les imatges al·lusives al treball del pare, fotògraf de postals turístiques, i als avatars de la família a les terres de Bunyola i altres indrets, s’intercalen les dels fets i les situacions històriques de l’illa i de l’Alemanya nazi, amb referències tan diverses com les dels xuetes mallorquins, la presència a l’illa dels militars alemanys i de la Legió Cóndor o el desembarcament de les tropes republicanes a la Mallorca de 1936.

A la imatge (a sota),  d’esquerra a dreta, la directora general de Cultura, Francisca Niell; els autors Tyto Alva i Katrin Bacher; Vicente García, de l’editorial Dolmen, i el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Miquel Perelló.

Et poden
Interessar
...