banner-elscatala-817x88px
La sèrie \

Exposicions

La sèrie "1888" del fotògraf Jorge Ribalta, a la galeria Àngels Barcelona

bonart barcelona - 25/01/16
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
La galeria Àngels Barcelona presenta, del 30 de gener a l'11 de març, la segona exposició individual de Jorge Ribalta (Barcelona, 1963) a la galeria, amb què s'insereix en la tradició del documental reinventat en contra dels processos d'homogeneïtzació de la memòria.

Ribalta aconsegueix interioritzar els mecanismes d’investigació com a mètode artístic a través d'una col·lecció de 150 imatges analògiques amb què constitueix una obra-arxiu que permet a l'espectador
reflexionar i relativitzar la memòria històrica de la ciutat de Barcelona i el concepte de modernitat que s'hi associa.

El 1888 es va celebrar la primera Exposició Universal a Barcelona, que culminava simbòlicament els processos de modernització urbana desenvolupats durant la segona meitat del segle XIX i, en aquest mateix any, va néixer Kodak, fet que va significar l'inici de la plena industrialització de la tecnologia fotogràfica. Per tant, 1888 és simbòlicament una data inaugural tant per al futur de la fotografia com per al futur de Barcelona i aquest projecte se situa entre l'encreuament de tots dos.

La mostra 1888 recull un conjunt de fotografies, realitzades entre maig del 2012 i setembre del 2013, d’alguns dels llocs, espais, arquitectures i mobiliari urbà original que encara romanen a la ciutat després d'aquest esdeveniment. El projecte qüestiona el patrimoni arquitectònic i urbà i la seva preservació mitjançant la fotografia, com a mitjà per fixar la memòria urbana: el monument, el document, la ciutat i la fotografia són indissociables de la modernitat.

Aquest nou projecte passa a formar part de la revisió crítica de la tradició fotogràfica que caracteritza l'obra de Ribalta i amb què ens fa qüestionar una vegada més els diferents mecanismes utilitzats per a la construcció de l'imaginari col·lectiu i la identitat cultural a través de les imatges.

Et poden
Interessar
...

728x90