BannerFCC_Bonart
Jordi Llavina presenta el seu nou llibre al Museu de la Vida Rural

Biblioteca

Jordi Llavina presenta el seu nou llibre al Museu de la Vida Rural

bonart l'espluga de francolí - 27/01/16
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Impremta Pages - banner-180x178
El dijous 28 de gener, a les sis de la tarda, es presentarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí el nou llibre de poemes de Jordi Llavina, Matí de la mort (3i4 Edicions), amb il·lustracions de Marta Espinach.

Jordi Llavina tanca amb aquest llibre la seva particular trilogia de la vida, que va arrencar amb el poema narratiu Vetlla i va continuar amb els sonets que formaven Contrada. La mort, la pèrdua, la presa de consciència que la vida és finita, amaren i determinen la majoria de poemes d’aquest llibre, però no en són el sentit únic ni final. Com el mateix poeta explica en l’epíleg de l’obra, “és una obra que tracta de la vida, bombolleja dels assumptes que solen omplir l’existència de qualsevol persona: el cos, els fills, el somni, els amics, la por, el sexe, la joia, el menjar, l’angoixa, els animals, el desencant, la música, l’esperança, les cases, el desig, el silenci, el dolor, l’absència, l’eufòria, el desfici, els indrets, l’amor, la malenconia, la llum, la fosca...; però també el mal de coll, la gana, alguns objectes insignificants, els diners...”. Tot i que la en la gènesi del llibre hi ha un fet concret, la mort d’un amic, el mateix poeta ens adverteix que en aquesta obra, exceptuant un dels poemes, no parla directament d’experiències viscudes, no és relat biogràfic, tot i que les situacions que hi apareixen, siguin inventades o recreades, “són veritat perquè hi ha emocions compartibles”.

Nascut a Gelida l’any 1968, Jordi Llavina és llicenciat en Filologia Catalana i es dedica de sempre a l’ofici d’escriure, ja sigui com a periodista, com a poeta, com a escriptor de contes i novel·les o com a crític literari. En la seva faceta poètica destaquen La corda del gronxador, País de vent, Vetlla, que li va valer el Premi Vicent Andrés Estellés, i Contrada. Llavina també és director de la Col·lecció Museu Vida Rural de l’Editorial Barcino i va ser el 2014 comissari de l’Any Vinyoli.

Et poden
Interessar
...