banner-elscatala-817x88px

Exposicions

Álvaro Soler Arpa i Plastic Pollution Coalition presenten "Vida Tòxica"

bonart barcelona - 01/02/16
Baner_Esteva_Bonart_360x356La-Galeria-201602-recurs
De l’1 de febrer al 24 de març, a l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions de la Fundació TMB al metro, Álvaro Soler Arpa (Girona, 1974) presenta Vida Tòxica, una mostra de fotografies que complementa la instal·lació d’escultures que es veuran a la terminal 1 de l’Aeroport de Barcelona, del 15 de febrer al 15 de maig.

L’artista, en col·laboració amb l’organització nord-americana Plastic Pollution Coalition (PPC) i Abertis, exposa un conjunt d’espectaculars escultures, nascudes de la imaginació de l’escultor, que són el resultat d’un laboriós procés de producció que s’inicia quan Soler Arpa comença a escorxar i bullir els animals morts per anar traient els ossos dels esquelets que després muntarà com la seva imaginació li dicti.

Ossos de diferents animals com el toro, la vaca, el cavall, el porc senglar, el voltor, l’antílop, l’estruç i el be són transformats en éssers mutants per la contaminació. Es tracta de criatures en un inquietant moviment que ens recorden als animals prehistòrics però que en el seu interior alberguen plàstics i altres residus.

Tal com destaca Soler Arpa “les meves criatures neixen de les premisses del meu coneixement de la història de l’art, concretament de la mitologia grega, dels dracs de l’edat mitjana i dels relats fantàstics de la cultura nòrdica. De tot això i barrejant ossos i materials com el filferro i escombraries de tota mena, la meva imaginació em porta a crear nous éssers”.

A la imatge, l’obra Animal marí (2013). Escultura penjant que evoca un marí que mesura 2,3 m x 1,5 m. Crani de cocodril, astes de toro, vèrtebres de boví, filferro i escombraries.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito