Expo Josep Coll 2022 baner
L\'Arts Santa Mònica acull el cicle \

Exposicions

L'Arts Santa Mònica acull el cicle "Unblackbox. Black Tulip"

bonart barcelona - 02/02/16
Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat220317_Verdu_Bonart-180x180
Del 4 de febrer al 10 d'abril, l'Arts Santa Mònica el Cicle de Xarxa Zande, Unblackbox. Black Tulip. Aquest cicle d’exposicions, comissariat per Oriol Fontdevila, recull la xarxa zande (que ja havia intrigat Susan Vogel, Arthur Danto i Alfred Gell, entre d’altres) i la torna a parar per tal que es disparin diverses mediacions capaces de redefinir el lloc de la institució i el del propi objecte artístic, amb tot el feix de relacions que el travessa. Hi participen: Roger Bernat, Black Tulip,Víctor García Tur, Hijos de Martín, Consol Llupià, Regina de Miguel, Objetologías, Gerard Ortín i Straddle3.

Per mitjà d'un procés d'unblackboxing a l'aparell laberíntic de Santa Mònica (la descaixanegrització insinuada per Bruno Latour), Black Tulip s'encarrega de posar en primer pla les operacions intestines de la institució, tots aquells condicionants i determinacions infraestructurals que sovint s'amaguen al públic. El dispositiu proposat per Black Tulip modula, alhora, la totalitat del cicle Xarxa Zande: es tracta d'una arquitectura que hereta components del passat expositiu del centre, a la vegada que anticipa els usos que requeriran els/les artistes, mediadors/es i públics que hi participin al llarg de l'any.

La infraestructura que proposa Black Tulip vol fer reflexiu, per tant, el mateix espai de l'Arts Santa Mònica en tant que espai de possibilitat, des del qual es faciliten alhora que es determinen un seguit de relacions entre processos artístics i relacions socials.

Black Tulip és una màscara compartida per evitar la trampa de la identitat i afavorir el treball col·laboratiu. Renunciant a la jerarquia de noms i cognoms, Black Tulip opera com un agregat sense parts protagonistes.

 

Et poden
Interessar
...

817x68