FCC-Segell-banner4
Irene Pérez planta “Llavors per la resistència” a l’Estudi Tigomigo

Exposicions

Irene Pérez planta “Llavors per la resistència” a l’Estudi Tigomigo

bonart tarragona - 11/12/19
A22-Bonart(300x300)-01Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
Estudi Tigomigo, carrer Viveret 17 de Terrassa presenta l'últim projecte de l’artista egarenca Irene Pérez, Llavors per a la resistència. Our_hi/story(ies), que neix de la relació entre una mare i una filla. La mostra es podrà visitar del 14 de desembre a les 17.30h fins al 15 de febrer de 2020.

La mostra anirà acompanyada d’un cicle d’activitats gratuites i obertes entre les quals destaquen xerrades, visites guiades, contacontes, performances, cinefòrums i diversos tallers amb la col·laboració d’artistes i col·lectius de la ciutat.

Irene Pérez ens proposa replantejar-nos el nostre entorn, les nostres creences i construir noves pràctiques basades en el pensament divergent, una mirada no adult-cèntrica.

Llavors per a la resistència és també una exploració de la maternitat com a eina de resistència política, com una forma d’activisme per replantejar-nos l’educació, la relació amb la Terra i també la construcció històrica.

“Gràcies a la meva filla i a través d’ella, estic exposada a idees innovadores i experimentant la possibilitat de nous paradigmes.” - assegura Irene Pérez- “I és des d’aquest lloc en el qual em trobo en aquest moment i en el que sóc tant mestra de la meva filla com aprenent d’ella, on el món entra al meu estudi d’artista.”

Una part important de l’exposició la formen les activitats programades durant els dos mesos que durarà la mostra.

“L’objectiu de l’artista -explica Paulo Cacais, director de la sala- és transformar la sala en un contenidor que pugui generar experiències i pensaments col·lectius”. Per això la majoria d’activitats són obertes i gratuïtes a tothom que vulgui participar.

Per aquestes activitats, Irene Pérez s’ha envoltat d’artistes i col·lectius de la ciutat com ara El Salto de Mendieta, Filagarsa, la llibreria Synusia, el Grup de Mitja Subversiva, entre d’altres.

14/12 de 17.30 a 20.30h. Inauguració i creació col·lectiva del catàleg-zine de l’exposició.
28/12 de 17.30 a 19h. Contacontes juntament amb els artistes Rosanna Fontanet i Joan Ignasi Ros, del col·lectiu Filagarsa.
10/1 de 17.30 a 21h. Jocs de taula i cinefòrum amb el documental Lorenza Böttner - Portrait of an Artist per explorar la historia, l’economia i els cossos des de perspectives no hegemòniques. Activitat en col·laboració amb els col·lectius El Salto de Mendieta i Guerrilla dels Cossos.
18/1 de 18 a 20h. Lectures col·lectives improvisades. L’artista multidisciplinar Carmen Hurtado, la fotògrafa i bordadora Tatiana Donoso i l’escriptora Rosa Pérez que ens presentaran textos relacionats amb la seva obra.
01/02 de 17.30 a 18.30h. Visita acompanyada i taller de fanzín sobre les nostres ancestres, amb la col·laboració de la llibrerira Synusia.
15/02 de 17.30 a 20.30 Tancament de l’exposició tot teixint amb el Grup Mitja Subversiva.

Irene Pérez explora conceptes d’identitat, gènere, llenguatge, aprenentatge i ecologia. Pérez utilitza diversos suports, incloent treballs sobre paper, tèxtil i so. Les seves obres parteixen de vivències personals i són indagacions multidisciplinàries que tenen com a objectiu convertir-se en vehicle generador d’experiències i pensament.

Nascuda el 1975 a Terrassa, Irene Pérez va iniciar la seva carrera a Chicago (Estats Units), on va viure entre 1999 i el 2009. Llicenciada en belles arts a la Universitat d’Illinois a Chicago, els seus estudis també inclouen història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona i fotografia i belles arts al College of DuPage (Illinois, Estats Units).

A la imatge,

Et poden
Interessar
...

banner-pablito