FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"A vegades decorat" de Patricia Esquivias al CA2M

bonart madrid - 09/02/16
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBaner_Viladot_Bonart_360x356
El CA2M inaugura el 18 de febrer, a partir de les 19.30 hores, l'exposició De vegades decorat de Patricia Esquivias. La mostra, comissariada per Soledad Gutiérrez, és un recorregut a través d'alguns dels projectes més recents de l'artista, on qüestiona el concepte d'autoria artística, la història, la modernitat i l'arquitectura com a eines per a la construcció col·lectiva.

Patricia Esquivias part de la història d'un edifici: els números 111-119 del Paseo de la Castellana a Madrid la que, en un altre temps, fora l'Avinguda del Generalísimo. Aquests immobles van ser construïts a finals dels anys 50 durant el període aperturista del règim franquista que, en arquitectura, va suposar deixar enrere un estil academicista i adoptar-ne un més d'acord amb els principis bàsics de la modernitat, a més de ser entesa com una eina per a la construcció de l'imaginari col·lectiu: un nou país a ser descobert pels seus habitants i la resta del món.

En aquest sentit els arquitectes van exercir un paper fonamental, convertint-se en clients i patrons d'altres artistes, pintors i escultors que van rebre encàrrecs per decorar la majoria dels edificis d'aquest període. De fet, un dels principals debats intel·lectuals del moment va ser el paper que jugaven les Arts en aquest context, i la inclusió de l'arquitectura dins d'elles, situant-la al mateix nivell que l'escultura, la pintura o la fotografia; una filosofia comuna a la dels artistes americans i europeus del període.

Aquests edificis i els seus balcons decorats amb murals ceràmics són el punt de partida d'una investigació que porta a Patricia Esquivias a treballar sobre aquest moment en la història d'Espanya. I això ho fa no només a través dels fets (si la veritat, com a concepte, ha existit alguna vegada), sinó també a través de les històries personals de la gent que va formar part d'ella, que una a una, solapant i entreteixint les seves experiències, amb l'enfocament personal d'Esquivias ens permetran una millor compressió del moment, per a partir d'aquí qüestionar la nostra visió del present. Una investigació que podrem seguir a través de vídeos, fotos, dibuixos, exemples d'arts populars i decoratives i obres d'altres artistes (Manuel S. Molezún, Amadeo Gabino, Alberto Sánchez) i arquitectes (Miguel de Artiñano i Fernando Garrido).

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021