FCC-Segell-banner4
Tres alternatives a Arco: ArtMadrid, JustMad i Drawing Room

Certàmens

Tres alternatives a Arco: ArtMadrid, JustMad i Drawing Room

Aina Mercader madrid - 10/02/16
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014banner web TA22_bonart_180x180
Del 24 al 28 de febrer, a Madrid proliferen les fires d’art contemporani tot aprofitant la línia que marca Arco. Enguany s’estrena Drawing Room, una fira dedicada exclusivament al dibuix contemporani, que té el seu quarter general al barri de Salamanca (carrer Velázquez, 12). En la seva primera edició hi ha 16 galeries amb projectes inèdits d’una trentena d’artistes de diverses generacions. La cita especialitzada està dirigida per la comissària i productora cultural Mónica Álvarez Careaga. Les galeries participants en la fira han estat convidades per un comitè curatorial integrat per comissaris i galeristes entre els quals hi ha: Ramon Sicart, director de la galeria Sicart (Vilafranca del Penedès), Juan González de Riancho, director de la galeria Siboney (Santander) i les comissàries Simona Gavioli, de Bolonya, i Susana Sanz, de Pequín.

Els mateixos dies però a la galeria de Cristal del CentroCentro Cibeles es consolida ArtMadrid. En l’onzena edició, la fira, que pren els primers moviments del segle XX com a punt de partida, reuneix 46 galeries i més de 200 artistes. Entre una desena de sales internacionals, en el programa general destaquen les barcelonines –algunes ja habituals en la trobada– 3 Punts (Ramon Surinyac, Javier Aguilera), Art Ramon (Antoni Tàpies, Miquel Barceló), Alonso Vidal (Rosa Solano), El Quatre (Alberto Morago), Balaguer (Alejandra Atarés), Marc Calzada (Joan Miró), Miquel Alzueta (Lídia Masllorens) i Trama (Javier Vázquez). A més de les mallorquines Pep Llabrés Art Contemporani (Eok Seon) i Veintinueve 06/13 (Carmen Cañadas), i les valencianes Kir Royal (Martín y Sicilia), Benlliure (Juan Uslé, Carmen Calvo) i Alba Cabrera (Núria Vidal). De les 8 galeries que formen el programa One Project, que inclou el format solo show, una sola proposta per espai, comissariat per Carlos Delgado Mayordomo, hi ha les barcelonines Plom Gallery (Sergio Mora) i Alejandro Gallery (Berto Martínez Tello). ArtMadrid també ofereix un programa paral·lel de xerrades, taules rodones i tallers que enguany s’articulen entorn de la idea d’art i gènere, sobre qüestions d’identitat i la visibilitat de la dona als circuits artístics.

Fa set anys que l’art emergent es concentra durant aquests dies al JustMad. La cita, celebrada al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid, vol “reforçar el compromís amb les propostes galerístiques i espais alternatius emergents”. Entre la quarantena de galeries, hi exposen les valencianes Set Espai d’Art, Plàstic Murs, Misterpink, Area 72, l’alacantina Mustang, la mallorquina Fran Reus, la tarragonina Silvestre i les barcelonines Alejandrogallery + Espronceda i N2. Si l’any passat la fira va reservar un espai a les galeries del barri novaiorquès de Brooklyn, enguany és el torn de rastrejar els espais de l’art emergent de Ciutat de Mèxic. A més, durant les cinc jornades, JustMad impulsa un seguit de guardons que premien, en la línia de la convocatòria, la feina de nous artistes i joves col·leccionistes.

A les imatges, a dalt, Ruth Morán. Expansió. Galeria Sicart. Drawing Room. A sota, Alejandra Atarés. Hivern. Obra presentada a l’estand de la galeria Balaguer a ArtMadrid.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021