BannerFCC_Bonart

Exposicions

Art espanyol en la col·lecció de la Fundació Picasso

Art espanyol en la col·lecció de la Fundació Picasso
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180180x180-cat
bonart - màlaga - 11/02/16
La Fundació Picasso. Museu Casa Natal presenta, fins al 5 de juny, l'exposició Art espanyol en la col·lecció de la Fundació Picasso. S'hi exhibeixen 45 peces provinents dels fons propis de la Fundació Picasso, amb obres de 36 artistes com Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Enrique Brinkmann i Joan Brossa, entre d'altres.

Art espanyol en la col·lecció de la Fundació Picasso s'ocupa justament l'art espanyol posterior a Picasso, amb obres en la seva major part realitzades després de la seva mort en 1973. Les 47 peces que componen aquesta mostra formen part de l'amplíssima col·lecció d'obra gràfica contemporània de la Fundació Picasso, composta per 2.443 estampes contemporànies.

Picasso va marcar un abans i un després en l'art mundial, i la seva influència es pot rastrejar amb facilitat en l'art contemporani espanyol. La rebel·lia picassiana, però també les conseqüències de la disciplina geomètrica del cubisme, imperen en Art espanyol en la col·lecció de la Fundació Picasso, donant lloc a una gran varietat de llenguatges.

L'exposició fa dialogar la figuració lírica de Joan Ponç i el malagueny Joaquín Peinado amb els llenguatges pop en la seva vessant libèrrima i irreverent que representen Carlos Pazos, Manuel Quejido o Antoni Miralda. No falten la mirada crítica amb el poder dels equips Crònica i Realitat, el gestualisme espiritualista de Tàpies, la vocació lírica de Joan Miró, els enigmes visuals de Joan Brossa o l'abstracció d'Enrique Brinkmann.

També estan incloses en el discurs d'Art espanyol en la col·lecció de la Fundació Picasso les apostes geomètriques de Pablo Palazuelo, Eusebi Sempere i Cabra de Luna, l'element expressionista, entre abstracció i surrealisme, d'Amadeo Gabino, Manolo Millars o l'abstracció diversa de Eduardo Chillida, Gerardo Rueda o Ràfols Casamada.

La amplíssima col·lecció d'obra gràfica contemporània de la Fundació Picasso permet presentar per primera vegada aquesta antologia visual de l'art espanyol posterior a Picasso que reflecteix subtilment la història, des de la dictadura a la llibertat, d'Espanya.

Aquesta exposició de producció pròpia serveix per posar de manifest la riquesa de la col·lecció artística de la Fundació Picasso, que abasta un conjunt més de 4.000 peces de més de 200 artistes diferents, de les quals més de 800 són de Picasso.

Et poden
Interessar
...