BannerFCC_Bonart
Cultura presenta ‘El incongruente’, l’obra guanyadora del Premi Ciutat de Palma 2018 de Còmic

Notícies

Cultura presenta ‘El incongruente’, l’obra guanyadora del Premi Ciutat de Palma 2018 de Còmic

bonart palma - 12/12/19
BONART-180x180-SADEBanner_180x180

El Casal Solleric ha acollit avui la presentació de l’obra guanyadora del Premi Ciutat de Palma 2018 de Còmic, El Incongruente obra de l’il·lustradora Rocío Gómez Mazuecos. El volum, adaptació de la novel·la de Ramón Gómez de la Serna és ja una realitat en forma de llibre de 130 pàgines.


L’elecció de la tècnica, gravat calcogràfic, amb aiguatinta i aiguafort, ha fet de la creació d’aquesta obra un llarg procés artesanal, que ha suposat per l’autora tres anys de feina i ofereix una gran singularitat, reproduint inclús l’efecte de l’estampa sobre el paper. Inclús la retolació està feta a mà, i el llibre inclou una carta manuscrita que l’autora va haver d’escriure inversament a la planxa de gravat.


Per fer realitat el projecte, s’han hagut de crear 350 plaques, per unes 350 vinyetes, utilitzant àcids i vernissos per aconseguir l’efecte que l’autora cercava.


Tot i la dificultat, Rocío Gómez Mazuecos ha  triat aquestes tècniques tradicionals de gravat perquè “eren les que més s’adequaven a l’obra original de Gómez de la Serna, recreen l’efecte oníric, fantasmagòric, una profunditat que no s’aconsegueix amb altres tècniques”. L’atmosfera del còmic de principis del segle XX beu també fins a la darrera pàgina de la influència del cinema, amb referències com Charles Chaplin o Buster Keaton.

Et poden
Interessar
...