970x250_appec2021

Certàmens

La Fira FAMA obres les portes a la seva segona edició

bonart Barcelona - 17/02/16
La Fira FAMA obres les portes a la seva segona edició
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW210719_Vacca_Banner_180x180
La Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona(FAMA) ha obert aquesta les portes de la seva segona edició amb l’objectiu de convertir-se en referent a la ciutat i en una excel·lent plataforma per a antiquaris, galeristes i professionals del sector. Lorenart, Gothsland i l’alemanya Kotobuki són algunes de les prestigioses galeries que han tornat a apostar per la mostra i que juntament ala portuguesa Manuel Arruda, que s’estrena a la fira, exposaran les seves obres del 17 al 21 de febrer la Sala Comillas de les Reials Drassanes de Barcelona. La directora de FAMA, Macarena Masip, ha explicat durant la inauguració que FAMA és una gran oportunitat per veure art de diferents èpoques des del segle X al XX. Segons Masip, els visitants podran viure FAMA com si fos un museu d’art de tots els temps.

La mostra ocupa uns 2.000 m2 i aplegamés d’un miler peces de pintura, escultura, joieria i ceràmica que presenten una trentena d’expositors de tot l’Estat dels quals un 30% són nous.

També es pot veure i comprar art oriental, africà, precolombí, peces d’arqueologia, monedes, etc. La fira, organitzada per Vima Events amb la col·laboració del Gremi d’Antiquaris de Catalunya, acull més de 5.000 anys d’història de tots els llocs del món i Barcelona es torna a convertir durant 5 dies en capital de l’art.

El president del Gremi d’Antiquaris de Catalunya, Carles Xarrié, ha comentat que “es constata l’interès que hi ha per la fira ja que en aquesta nova edició podrem comptar amb nous i reconeguts expositor dins del sector”. Segons Xarrié “la diversitat dels expositors i la rotació en cada edició enriqueix la mostra i la dota de valor”.

FAMA en aquesta segona edició ha fet també un pas més per aconseguir mostrar i posar en valor l’extraordinari patrimoni que hi ha al nostre país convidant a la Fundació Mascort a exposar una mostra de la seva col·lecció que difícilment pot ser vista pel públic. Mobles i ceràmica dels segles XVI-XVIIIde gran qualitat i molt pes en el món de les arts decoratives sense oblidar peces d’art popular.

La mostra va dirigida a un públic heterogeni: des dels principals col·leccionistes de tot Espanya, fins a gent sense possibilitats d’adquirir grans peces però amb interès per conèixer-les i valorar-les, passant per gent jove atreta per l’art i les antiguitats. En aquest sentit, dia 18 de 20 a 21.30 se celebrarà l’Art&Drink i els visitants podran prendre una copa mentre gaudeixen de les obres d’art i coneixen als galeristes i antiquaris.

La fira va ser un èxit en la seva primera edició i els visitants varen poder gaudir de noms tan importants com Pablo Picasso, Joan Miró, Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Joaquim Torres Garcia, Antoni Tàpies, Jaume Plensa, Miquel Barceló així com d’un mosaic romà del segle III, un bust original de la Grècia clàssica de la deessa Demèter o un penell gòtic dels segles XV-XVI. Prop de 7.000 persones van passar per les Reials Drassanes els quatre dies que va durar la mostra.

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68