FCC-Segell-banner4
Roser Bofill, directora de l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins

Notícies

Roser Bofill, directora de l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins

Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Impremta Pages - banner-180x178
L'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya és una Fundació que té com a objectiu la formació i la promoció de l'art floral, el disseny de jardins, el medi ambient, la natura, el paisatge i l'art. Aquesta escola, que va ser fundada al 1.982, va establir en el 2.010 la seva seu a la masia de Can Soler a la falda de Collserola a Barcelona. Actualment és un centre on s'imparteixen cursos reglats i d'especialització d'Art Floral i de Disseny de Jardins. L'Escola té contactes amb professionals i entitats nacionals i de diferents països i organitza una gran varietat d'activitats creatives i culturals.

La seva directora, Roser Bofill, ens parla del treball que està desenvolupant l'Escola i de la pròxima edició del Girona, Temps de Flors 2.016, en què com cada any aquesta entitat hi participa presentant unes instal·lacions molt espectaculars.

BA.- Per aquesta 61a edició del Girona, Temps de Flors, l'Escola d'Art Floral quin tipus d'instal·lació teniu prevista presentar? Quants participants sereu?
R.B.- L’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, participa anualment amb un muntatge floral, realitzat pels alumnes de Cicles formatius d’art floral, a l’Ajuntament de Girona, amb el disseny i realització d’un jardí, fet pels alumnes de disseny de jardins i en una altra mostra a càrrec dels alumnes del curs de Mestre Florista.

BA.- Com valores l'organització del Girona, Temps de flors? Creu que hi han aspectes que s'haurien de millorar?
R.B.- Valoro molt positivament l'organització del Girona, Temps de Flors, tot i que crec que s’hauria d’ajudar més als col·lectius d’estudiants.

BA.- Creu que la resposta del públic assistent (el de Catalunya i l'internacional) és positiva?
R.B.- Girona ha mort d’èxit, crec que algunes activitats s'haurien de traslladar a altres punts de la ciutat, per tal d’alliberar el centre de tants visitants.

BA.- Com valora els concursants que han participat en les edicions anteriors del concurs de flors, jardins i aparadors del Girona Temps de Flors?
R.B.- Crec que a tot Catalunya hi ha molt nivell, ja que no tenim res a envejar a altres professionals d'arreu d'Europa.

BA.- Com veu el tema de l'Art Floral a Catalunya? Creu que cada cop va a més?
R.B.- L’art floral a Catalunya està cada vegada més present en la societat tot i que encara ens falta arribar als nivells europeus.

BA.- Creu que Catalunya està ben vista/valorada en el món de l'Art Floral a l'estranger? Estem al nivell de països com Japó, Holanda, etc…
R.B.-En el tema de l'art floral estem perfectament valorats en l'àmbit internacional, però sovint jo crec que ens falta autoestima i ser més conscients de l’enorme evolució que s’ha realitzat en els darrers trenta anys.

BA.- Quines són les tendències de la moda en Art Floral i Jardinera (nacionals/internacionals)?
R.B.- Són les mateixes que les del disseny en general. La nova consciència ecològica i de sostenibilitat, ha despertat una major recerca i valoració del món verd i dels seus beneficis.

BA.- En la vostra escola estan oferint cursos com els monogràfics de disseny de jardins, monogràfics d'Art Floral (ens en podria parlar una mica sobre aquests cursos i a qui van dirigits).
R.B.- El cursos monogràfics van dirigits sobretot a professionals que tinguin la inquietud de reciclar-se. En el cas de l’art floral oferim noves propostes d’expressió artística i en el cas del disseny de jardins aprofundim en un tema que pensem que sovint manca que és tenir uns criteris de disseny inclús per aplicar en espais de petit format. Paral·lelament també oferim tallers per públic aficionat.

A la imatge, l'Escola d'Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura