BANNER MY BESTYS 7

Notícies

Presentació de la programació completa d'Empordoneses 2016

Presentació de la programació completa d\'Empordoneses 2016
bonart figueres - 02/03/16
El Café dels Tints ha acollit la presentació de la programació completa d'Empordoneses 2016. A l'acte, s'ha comptat amb la presència d'Alfons Martínez, regidor de Cultura de Figueres; Sònia Martínez, Consellera Delegada de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Toni Martínez, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Roses; i Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses. A l'edició d'engunay hi participaran més d'un centenar d'artistes de diferents disciplines en la desena d'activitats que se celebraran durant els propers dos mesos a les ciutats de Figueres i Roses.  El fil conductor per a tots els participants serà els refugiats; atesa la situació d’emergència humanitària que viu Europa des del passat estiu. Pilar Farrés, ha explicat que Empordoneses 2016, en escollir la temàtica dels refugiats, "vol promoure el debat i sacsejar les consciències sobre un fet de candent de l’actualitat".  Alfons Martinez, ha definit el cicle com "imprescindible en el curs de l'any cultural a Figueres". Mentre que Toni Martínez, en referència a la participació de Roses, han fet incís en la "necessitat de crear sinèrgies entre els municipis de la comarca amb els projectes que destaquen per la seva excel·lència". I Sònia Martínez, ha posat l'accent en la participació dels estudiants en dir que "és de vital importància pedagògica, tant pel fet artístic com pel transfons temàtic d'aquest any". Programació 29 de febrer a les 12 hores. Inauguració de l’exposició de pintura RE de l’artista Anna Morera al Café dels Tints de Figueres (C/ Dels Tints, 10). Es podrà visitar fins al 31 de març.
29 de febrer a les 18 Hores. Inauguració de la intervenció efímeraApunts de viatge, obra de l’escriptora Maria Mercè Cuartiella i el dissenyadorAbdon Jordà a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres (Pl del Sol). 3 març a les 20 hores. Inauguració de l’exposició Rabost de l’artista Miquel Duran a l’Espai d’Art l’Aljub de Figueres (Sabateria Falgarona, c/ Portella, 6). Es podrà visitar fins al 8 d’abril. 11 de març a les 19 hores. Inauguració oficial d’Empordonesesamb dues performances a la Plaça del Gra de Figueres. La primera, duu per títol La mar no és com nosaltres,  i és obra de la fotògrafa Mònica Quintana i del músic Edgar Tarrès; també participen un grup d’actors voluntaris ì compta amb obra plàstica d’alumnes dels instituts Monturiol, Deulofeu, La Salle i Escolàpies de Figueres. La segona performace és  la coreografia Cendra als peus de la companyia Projecte Dansa, amb la participació de Magdalena Kudzinowska, Michaela Bubleova, Mercè Bartolomé, Montse Giménez, Vanina Sequeira i Anna Duran. 11 de març.  Exposició dels treballs dels estudiants dels instituts del Figueres al vestíbul del Consell Comarcal de l’Alt Empordà (C/ Nou, 48). Participen els instituts Narcís Monturiol, Alexandre Deulofeu, Escolàpies Figueres i La Salle Figueres. Es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores fins a 31 de març. 19 de març a les 18 hores. Presentació del llibre Combatents d’Alà; de Catalunya a la Yihad, d’Anna Teixidor, a l’Auditori Convent dels Caputxins (Rec Arnau 8, Figueres). Organitza,Llibres Low Cost de Figueres. 26 de març a les 18 hores. Inauguració de la instal·lació efímera Origen Síria de Víctor Colomer a la Plaça de l’Ajuntament de Figueres. 2 d’abril.  Inauguració de l’exposició central d’Empordoneses 2016 fugiRfugi a Ca l’Anita de Roses (Plaça de Sant Pere, 1). Es tracta d’una exposició multidisciplinar en que hi participen: el Col·leciu el Paller, Maria Mercè Cuartiella, Abdon Jordà, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara  Gassiot, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan  Casellas, Esther Julià, Mònica Quintana, Yvonne Heinnert, Ron de la Fuente, Elisa Casanoves, Narcis Coderch, Pilar Farrés, Emma Teixidor, Dolors Yglesias, Montse Cufí, Jordi Casals, Callahan Ruíz, Àngel Burgas, Mònica Soler Ranzani, Josep Pérez, Isabel Guzmán, Cristina Vilà i Jacint Casademont. La companyia de dansa El Paller durà a terme una acció el dia de la inauguració. La mostra es podrà visitar fins al 8 de maig.
  • El dia 7 de maig les artistes Pilar Farrés i Fiona Morrison duran a terme el taller d’art adreçat a famílies Projecte Llar a Ca l’Anita.
15 d’abril a les 19 hores. Inauguració de l’exposició Rebutjats i Mare Nostrum de Pilar Farrés al Museu del Joguet de Catalunya (c/ Sant Pere 1, Figueres). Es podrà visitar fins al 8 de maig.
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88