0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Certàmens

Artur Ramon Art estarà present a TEFAF Maastricht 2016

Artur Ramon Art estarà present a TEFAF Maastricht 2016
bonart barcelona - 09/03/16
Per setè anys consecutiu, Artur Ramon Art torna a TEFAF Maastricht amb un catàleg ple d’obres dignes de museu. La galeria barcelonina exposarà a la fira a la secció de “Works on Paper” de l’11 al 20 de març un estand amb obres que inclouen La dama de la flor, una de les poques miniatures conegudes d’El Greco, una Verge amb el nen del flamenc Adriaen Isenbrand, a més de moltes altres. En aquesta edició de TEFAF, la mostra d’Artur Ramon Art proposa un recorregut pel millor dibuix espanyol, italià i francès del segle XVI al XX i consolida la presència internacional de la galeria de Barcelona a la fira més important del sector.  
L’objectiu d’Artur Ramon Art és “mostrar obres noves i fresques, descobriments apassionants en un entorn internacional i que condensi l’aposta pel dibuix de la galeria”.  Es tracta d’una aposta transversal en l’espai i el temps que té un sol denominador comú: “la qualitat de les obres”, en paraules d’Artur Ramon. És possiblement el millor catàleg de dibuix que la galeria ha presentat al llarg de les seves participacions a TEFAF Maastricht al llarg dels anys.
Entre les peces destacades a l’estand d’Artur Ramon Art a la fira trobem una peça singular: una de les poques miniatures conegudes de Doménikos Theotokópoulos, El Greco. Aquest La dama de la flor és una pintura sobre vitel·la que sintetitza les sensuals qualitats pictòriques del mestre. Del mateix període temporal és laCrucifixió del sevillà Luis de Vargas, tots ells mestres del segle XVI espanyol.

Els amants del dibuix italià de l’època hi trobaran una parella de profetes de l’italià Francesco da Urbino. Obres que s’exposaran al costat d’uns exemplars singulars del portuguès Antonio Campelo i del francès Louis Cretey. El conjunt es completa amb la preciosa Verge amb el nen d’Adriaen Isenbrandt realitzada en oli sobre taula i que ha sigut redescoberta recentment per Till-Holger Borchert, director del Museu de Bruges.

Algunes de les millors obres d’art del segle XVII que Artur Ramon Art porta a TEFAF Maastricht enguany són la ploma i aiguada de Pier Francesco Mola Moisès salvat de les aigües o una tendra Noia que encén una espelma del primer Guercino, redescoberta per Nicholas Turner. La galeria completarà el seu estand amb la peça única en pedra Jeune fêmme nostalgique de Julio González (ca. 1936) i la presència del modernisme català amb una Gitana en vermell (1907), oli de Nonell i una Parella de gitanes, aquarel·la en paper del mateix artista (1906) així com La dona del mirall del jove Torres-García. La proposta moderna gira en torn a obres sobre paper de Picasso, Miró i Dalí. I la contemporània es concentra en obres de Chillida, Saura, Sol Lewitt, Sean Scully i Cesar Paternosto. Un conjunt de sis dibuixos de natures mortes i vanitas de Josep Santilari i Pere Santilari, dibuixos en grafit de recent creació tanquen l’estand.

 

Artur Ramon Art exposarà a l’estand 705 de la secció de paper de TEFAF Maastricht de l’11 al 20 de març. Les cites internacionals de la galeria de Barcelona continuaran del 30 de març al 4 d’abril al Salon du Dessin de París, la cita per excel·lència per les obres en paper i que enguany celebra el seu 25 aniversari.
Durant la fira, Artur Ramon Art donarà un dibuix d’Antonio Palomino, Estudi d’acadèmia al Museu del Louvre per commemorar el vint-i-cinquè aniversari del Salon du Dessin.

 

 
canal-mnactec-180-180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1