FCC-Segell-banner4
El treball més recent d\'Aldo Urbano a la Galeria Balaguer

Exposicions

El treball més recent d'Aldo Urbano a la Galeria Balaguer

bonart barcelona - 10/03/16
Banner-Flama-180x180px_v1-espBaner_ProustMarsans_Bonart_360x356
La galeria Balaguer de Barcelona presenta, del 10 de març al 30 d’abril del 2016, una mostra que recull el treball més recent d’Aldo Urbano (Palau de Plegamans, 1991).

Per Aldo Urbano, la pintura és un territori inexplorat. “La miro des dels seus vòrtexs, tergiverso les seves formes naturals i afilo els seus angles, i gaudeixo (obsessivament) de les fluctuacions d’un traç que travessa els estrats i capes”, explica l’artista.

El treball d’Aldo Urbano es planteja des de la reflexió del mateix mitjà pictòric. Una observació de la pintura cap a les seves possibilitats plàstiques i expressives però superant qualsevol límit imposat a aquesta disciplina.

La pintura és entesa no només com una superfície plana, sinó com a superfície amb profunditat, donant lloc a una analogia entre el comportament de les capes pictòriques i el de les profunditats terrestres i fracturant la imatge pictòrica en peces que es relacionen.

La superfície pictòrica esdevé un camp d’experimentació que transcendeix la bidimensionalitat. En paraules d’Aldo Urbano: “Per més que la seva superfície sigui òbvia, és també impenetrable. Només veiem indicis, pistes a interpretar l’enigma ocult, i llavors som com arqueòlegs en contacte amb un objecte arcaic, el codi del qual s’ha perdut.”

En aquesta tasca d’interpretació, Urbano crea escenes que se succeeixen en un espai impossible en què els plans es disloquen i tot succeeix de manera simultània: la trajectòria d’un astre apareix en tots els seus estadis alhora.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner