Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

Les fotografies de Leo Matiz sobre Frida Kahlo a La Térmica

Les fotografies de Leo Matiz sobre Frida Kahlo a La Térmica
bonart màlaga - 10/03/16
La Térmica inaugura l'11 de març a les 20 h. Frida Kahlo, fotografies de Leo Matiz en la Casa Azul. La exposició es podrà visitar fins al 29 de maig del 2016.

Aquesta mostra comissariada per Angoixes Freijo i Mario Martín Pareja revela algunes imatges exclusives mai vistes abans a Espanya i que provenen de la Fundació Leo Matís. Aquesta exposició deixa veure a una Frida en la intimitat de la seva llar, sent en aquest cas els retrats de Leo Matiz els més originals dels realitzats a aquesta artista, precisament, per la seva senzillesa.

Leo Matiz es va submergir amb la seva càmera Rolleiflex en l'ambient intel·lectual i artístic de l'època i va aconseguir registrar en els seus retrats la intensitat creativa i personal dels homes i dones que van protagonitzar un paper decisiu en la història cultural de Mèxic en els anys quaranta. Llegeixo Matís va ser, en ser un dels més propers a la parella Kahlo Rivera, un dels que van captar a Frida en la intimitat de la seva llar, sent aquests els retrats més originals, precisament, per la seva senzillesa.

L'exposició mostra a l'enigmàtica artista Frida Kahlo en mig centenar d'imatges exclusives mai vistes abans a Espanya realitzades per Leo Matís, i que provenen dels fons de la Fundació Leo Matís, així com publicacions de les avantguardes de l'època, algunes obres de autors que s'interrelacionen i aporten claus de l'escena mexicana de l'època.

Concebuda com una gran instal·lació, l'exposició es completa amb obres d'altres autors de l'època (Germán Cueto, Mathías Goeritz ...), publicacions estridentistas, documents, bibliografia, projeccions i textos.
WhatsApp Image 2023-11-22 at 12.40.18180x180-BONART-IA

Et poden
Interessar
...