Expo Josep Coll 2022 baner
Bea Dalmau exposa \

Exposicions

Bea Dalmau exposa "Buscant el Blau" al Taller Cinta Dalmau

bonart tortosa - 13/03/16
La-Galeria-201602-recursBaner_Viladot_Bonart_360x356
La fotògrafa Bea Dalmau (Tortosa, 1971) inaugura la mostra Buscant el Blau al Taller d'Art Cinta Dalmau de Tortosa el 18 de març a les 20 hores. L'exposició, que restarà oberta fins al dia 23 d'abril, consta de setze fotografies inspirades en els paisatges nòrdics a la recerca del blau del gel. Les fotografies han estat impreses seguint el procediment Glicée, que dona nom a la reproducció limitada d’un original amb tintes pigmentades i en paper artístic d’alta qualitat. S’ha escollit el paper Fine Art Baryta de Hahnemühle per la seva profunditat de color, gama i nitidesa.

Buscant el Blau: un viatge, una aventura, una quimera. Bea Dalmau s'ha embarcat en aquesta recerca personal que plasma en la fotografia. La fotografia capta un instant en un indret, la llum d'aquell instant, i alhora, conté el camí que ha calgut fer per arribar-hi; no hi ha una imatge que abans no hagi estat imaginada, calculada o potser somiada. Així com els exploradors de fa cent anys salpaven a la recerca del Pol Nord, qui salpa a la recerca del gel farà la descoberta del Blau. El blau antic de les glaceres d'Islàndia o de Noruega, el blau jove dels icebergs de Grenlàndia, el blau interminable de la banquisa àrtica de Svalbard. L'illa gelada de Kvitøya, testimoni mut dels primers exploradors del pol. El territori, en definitiva, de l'ós polar, l'habitant majestuós o juganer que captiva l'atenció de tot visitant. Havent arribat al cor del Blau, la fotògrafa torna a casa per mostrar-ne les imatges.

Bea Dalmau (Tortosa, 1971) és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UB i Màster en Logística per Cranfield University. Des de fa més de 10 anys compagina la seva activitat laboral al món de l’empresa amb la pràctica de la fotografia. Viatgera incansable, la necessitat de retenir allò que et meravella l’ha portat fins a la fotografia. L’agost del 2008 visita per primer cop Noruega, on descobreix en una glacera el blau del gel. La fascinació pel gel l’ha dut a recórrer paisatges com Islàndia, les Illes Lofoten, les Highlands d’Escòcia, Finlàndia, Grenlàndia i Svalbard, fins a la banquisa àrtica a tocar del Pol Nord. Ha participat en diverses exposicions col·lectives, essent aquesta la seva primera exposició individual.
Entre els seus referents trobem fotògrafs com Oriol Alamany, Vincent Munier, Ragnar Axelsson, Pentti Sammallahti, Toni Catany, Francesc Català-Roca i Jacques Henri Lartigue. El seu treball està present en diverses col·leccions públiques i privades.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat