banner-elscatala-817x88px
El Casal Solleric acull \

Exposicions

El Casal Solleric acull "Bartomeu Seguí. Interseccions", primera antològica del dibuixant

bonart palma - 22/03/16
La-Galeria-201602-recursLOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1
El Casal Solleric de la Fundació Palma Espai d’Art acull des del 22 de març i fins el 22 de maig l’exposició Bartomeu Seguí. Interseccions, la primera antològica dedicada al dibuixant. La mostra recull 120 originals de l’autor que recorren tota la seva trajectòria, des d’historietes fins a il·lustracions i peces d’humor gràfic.

La proposta inclou material inèdit i publicat i esbossos. Es presenten treballs originals com, per exemple, pàgines treballs dels anys 80 publicades a revistes com El Víbora, Madriz, o Cairo i, també, d’altres més actuals com pàgines d’àlbums realitzats amb els guionistes Gabi Beltrán i Felipe Hernández Cava.

Les primeres obres són de gran format, realitzades a tinta i acolorides amb temperes, unes treballs més experimentals i alternatius. Les segones estan acolorides digitalment. Així, dels darrers temps estaran presents a la mostra pàgines de l’àlbum Las serpientes ciegas, guardonat amb el Premi Nacional de Còmic 2012 que atorga el Ministeri de Cultura, o Historias del barrio, àlbum que va guanyar el Premi Ciutat de Palma 2010 de còmic i que ha tingut edicions a França o Alemanya, entre d’altres.

La major part dels originals que es podran veure a l’exposició mai s’han presentat al públic. Com a principals novetats, s’exposaran pàgines de l’àlbum “La superioridad”, encara en procés de creació, o “Ven que te mate”, realitzat als anys 90 amb guió d’Andreu Martín i que mai es va arribar a publicar. Dins de l’àmbit de la il·lustració, es mostraran la col·lecció de portades per a la col·lecció “Barco de vapor”, a la qual col·labora de forma habitual.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells