970x250_appec2021
Roberto Barni a la Galeria Marlborough

Exposicions

Roberto Barni a la Galeria Marlborough

bonart madrid - 01/04/16
thumbnail_Artepoli 2018Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Roberto Barni (Pistoia, 1939), destacat escultor italià, presenta a la Galeria Marlborough exposició amb una selecció d'escultures en gran i petit format, a més d'obra sobre paper que completen la mostra. Aquesta serà la segona exposició individual de l'artista a la Galeria Marlborough.

Roberto Barni treballa en les seves escultures en bronze sobre la figura masculina, de manera anònima, sobre la fragilitat humana i sobre el seu caràcter indestructible, una de les qüestions principals de la seva obra, en inquietants i enigmàtiques situacions.

A l'obra de Barni podem trobar els seus referents formals i actituds en el hieratisme egipci, l'escultura romànica, el manierisme italià i també, més a prop nostre, en l'obra de De Chirico o Malevich. Dialoga amb personatges de Kafka o Beckett, amb el mite de Sísif o encara més amb ell Bartleby d'Herman Melville, en una paraula, "pertany al temps més actual com a un temps immemorial", com descrivia Olivier Kaeppelin el 2013. També afirmava "Pertany abans de res a l'espai . Siguin quins siguin els signes vestimentaris seus personatges podrien ser reconeguts per un subjecte de qualsevol època. Els seus gestos són senzills, caminen, tendeixen la mà, es mantenen en equilibri ... però sempre estan posats per Barni en situacions que els treu tot caràcter realista, a beneficide dimensions èpiques, lúdiques i dubtes metafísiques. "

Et poden
Interessar
...