banner-elscatala-817x88px
Håkon Bleken. \

Exposicions

Håkon Bleken. "El camí entre l'abstracció i la figuració" al MAC

bonart la corunya - 03/04/16
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner300x300
El Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC)  inaugura l'exposició El camí entre l'abstracció i la figuració retrospectiva i obres inèdites del pintor i artista gràfic noruec, Håkon Bleken, que presenta per primera vegada el seu treball a Espanya en una exposició patrocinada per l'empresa Knutsen OAS.

Nascut el 1929 a Trondheim, Noruega en, és sense dubte una figura imprescindible en noruec i del món de l'art europeu. Amb una carrera de premis i decoracions ple, ha realitzat nombroses exposicions i els seus treballs estan presents en els més importants museus del seu país d'origen. A més ha desenvolupat grans càrrecs públics com el de l'estació central d'Oslo. A 1990 fou nomenat "Cavaller de primera de l'Ordre Noruega real" pel seu treball.

L'obra de Bleken, considerat mestre nacional al seu país de naixement, té una immensa influència en l'art noruec contemporani. La seva obra se centra sobretot en el sofriment humà i l'activisme social i sempre ha exposat a Noruega.

A l'exposició del MAC es reuneixen més de mig centenar d'obres que ha creat en l'última dècada. Dins d'aquestes creacions, cal destacar que l'artista ha treballat durant l'últim any i els primers mesos de 2016 en noves peces concebudes especialment per a aquesta mostra organitzada a La Corunya.
Bleken utilitza el seu art per denunciar problemes propis de la societat tot i que també destaca per la seva gran tasca com a retratista. Les seves pintures es caracteritzen per posseir un llenguatge propi, ple de color i força, fins i tot emprant en ocasions retalls de diaris amb notícies que li han impactat, transformant així els seus grans pintures en impressionants collages.

La mostra, comissariada per María Toral i Marisa Oropesa, s'inaugurarà el 19 de maig i estarà oberta al públic fins a finals de juliol. Es tracta d'una ocasió única que permetrà al públic conèixer en profunditat les últimes creacions d'un artista imprescindible dins la Història de l'Art noruec.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021