FCC-Segell-banner4
L’Ajuntament  duplica la dotació de Girona Kreas

Notícies

L’Ajuntament duplica la dotació de Girona Kreas

bonart girona - 08/04/16
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic
L’Ajuntament de Girona destinarà aquest 2016 un total de 100.000 euros per als ajuts de creació artística Girona Kreas, una xifra que duplica la quantitat econòmica d’aquestes beques i subvencions de l’any passat. Les ajudes d'aquesta convocatòria estan destinades a fomentar la creativitat i la recerca artístiques de la ciutat. Aquest any s’ha creat una nova modalitat d’ajut adreçat a la recerca i creació artística, una beca que se suma a la de formació artística no reglada i a la subvenció per a la producció i difusió artístiques.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Carles Ribas, ha remarcat que amb les beques Kreas “nodrim la creació com a substrat de l’art i la societat” i ha subratllat que amb aquests ajuts des del consistori “ajudem a formar, ajudem a la recerca i a crear i ajudem a fer realitat la creació”. Pel que fa a les aportacions econòmiques de cada modalitat, cal destacar que la beca de formació artística no reglada es duplica respecte l’any anterior (aquest 2016 serà de 2.000 euros per projecte com a màxim, mentre que l’any anterior era de 1.000 euros), que la subvenció per a la producció i difusió artístiques es multiplica per sis (aquest 2016 serà de 30.000 euros per projecte com a màxim davant dels 5.000 euros com a màxim de l’any anterior). La nova modalitat d’ajuda, adreçada a la recerca i creació artística, tindrà una dotació de 2.000 euros per projecte, com a màxim, aquest primer any.

Poden optar a la convocatòria les persones físiques o jurídiques vinculades a la ciutat de Girona en els camps artístics de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals, les audiovisuals, els videojocs i multimèdia, i la cultura tradicional i popular. Hi poden participar totes aquelles persones físiques o jurídiques, o bé agrupacions que compleixin els següents requisits: no haver obtingut ajut en la mateixa modalitat en la convocatòria de l’any anterior; vinculació de les persones beneficiàries o del projecte amb la ciutat de Girona; no tenir pendent de justificar qualsevol subvenció atorgada anteriorment per l’Ajuntament, o estar al corrent del compliment de les obligacions fiscals. A més, les persones jurídiques hauran d’acreditar que els seus objectius i finalitats estan relacionats amb la finalitat dels ajuts als que optin i les persones sol·licitants hauran d’estar directament vinculades al projecte que presentin i a la seva execució.

Podeu consultar tota la informació sobre les ajudes Kreas al següent enllaç.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021